Norge

Snoen har meldt seg ut, men Høyre får fortsatt stemmen hans

Jan Arild Snoen har hatt som oppgave å kritisere eget parti. Etter 52 artikler i Aftenposten har han nå meldt seg ut av Høyre.

Jan Arild Snoen (t.v.) og Mimir Kristjansson da de i 2013 ble engasjert av Aftenposten for å skrive en debattspalte der de skal de kritisere sin egen politiske fløy.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

«Min offentlige kritikk av eget parti er blitt så omfattende og grunnleggende, ikke minst gjennom to og et halvt år i spalten Internrevisjonen i Aftenposten, at mange av leserne (og tidligere partikolleger) etter hvert må ha stilt seg spørsmålet om jeg egentlig er Høyre-mann».

Det skriver Snoen i Minerva, der han er ansatt som journalist og kommentator.

– Som jeg skriver er det naturlig for meg å være medlem av et parti. Når jeg ikke er det nå, så er det en prosess som har hatt tid. Jeg har mange venner fortsatt i Høyre, sånn sett er det rart, men beslutningen er tatt.

– Har du fått noen reaksjoner?

– Nei, det vil jeg ikke gå inn på.

– Ikke aktuelt å stemme annerledes

– Kommer du til å stemme annerledes ved neste stortingsvalg?

– Det er ikke aktuelt for meg å stemme på noen andre. Enten stemmer jeg Høyre ved stortingsvalget, eller så stemmer jeg ikke.

  • Snoen: Regjeringen bruker penger som fulle Høyrefolk

Snoen har tidligere vært medlem Fremskrittspartiet og Fridemokratene:

«Men jeg har aldri blitt en ordentlig del av «stammen», noe som vel er ganske tydelig når jeg nå melder meg ut av mitt tredje parti. Jeg ser ikke for meg at jeg noen gang blir partimedlem igjen», skriver han i Minerva.

Et utvalg av Snoens siste kommentarer i Aftenposten:

Les mer om

  1. Aftenposten
  2. Internrevisjonen