Norge

Stiftelsen Født Fri mister offentlig støtte. Rehman tilbakeviser årsaker som feil.

Shabana Rehman sier til VG at rapporten om at hennes stiftelse har brukt offentlige midler til private formål, er full av feil.

Kunnskapsdepartementet varslet mandag at de stanser støtten til stiftelsen Født fri, der Shabana Rehman er daglig leder. Beslutningen er tatt etter en granskning av stiftelsen gjennomført av Ernst and Young (EY) på oppdrag for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi).

Rapporten konkluderer med at økonomistyringen i stiftelsen har vært dårlig. Stiftelsen anklages for å ha brukt statsstøtten de mottok til andre formål enn de fikk støtte til.

Rehman mener rapporten er preget av feilaktige gjengivelser:

– Jeg har lest hele rapporten nå, EY prøver å beskytte seg med å si at de ikke er ansvarlig for at det fremkommer feil informasjon til dem via mennesker eller annet dokumentasjon, og at Født Fri har ikke svart på noe av anklagene da vi fikk svarfrist. Dette er jo ikke sant. Advokaten vår har beviselig svart dem, skriver Shabana Rehman i en sms til VG.

Les også Aftenpostens Andrea Slettholms kommentar: Shabana Rehmans pengebruk er Abid Rajas problem

Les også

  1. Shabana Rehman sier rapport er full av feil

  2. Stiftelsen Født fri mister statsstøtten etter granskning

  3. Shabana Rehmans pengebruk er Abid Rajas problem

  4. Regjeringen gir millioner for å styrke korona-informasjonen til innvandrergrupper, men «glemte» innvandrerorganisasjoner

Les mer om

  1. Streik
  2. Buss
  3. Oppsummert-type