Norge

Slettet 29 år gammel rekord

En av de virkelige antikke norske friidrettsrekordene ble slått tirsdag kveld.

Ingvild Måkestad Bovim under EM i Barcelona. I Göteborg tirsdag kveld klarte hun å slette en av de virkelig gamle rekordene.
  • Arne Hole

— Det stoppet litt opp de siste 50 meterne. Ingvill har enda mer inne, fastslår trener Knut Jæger Hansen etter at Måkestad Bovim med 2.00,82 slettet den 29 år gamle norgesrekorden til Randi Langøigjelten Bjørn på 2.01,7.

- Dette er Ingvills femte rekord i år, medregnet de fire bestenoteringene innendørs. På grunn av sine mange skader er hun fortsatt tidlig i karrieren sin. Det er ikke stopp denne sesongen heller. Hun kan gå videre ned på 800 meter i NM. Hun hadde ikke løpt distansen siden i juni, sier Jæger Hansen om den travle Ingvill, som løper 1500 meter i Golden League-stevnet i London fredag. Der han hun rekordforbedret seg 16 sekunder på to år! Også Rieti og Zagreb står på Ingvills kjøreplan før sesongen er over.

Tok juniorrekorden

Med 14,03 på seniorhekker på 110 meter hekk forbedret Vladimir Vukicevic den 19 år gamle juniorrekorden til Gaute Melby Gundersen med 7/100 sekund.

- Et godt løp, men ikke noe toppløp. Vladimir kan med gode forhold i Sandnes (NM) også komme ned på 13-tallet, mener pappa Petar, som trener både Vladimir og storesøster Christina med kyndig hånd.

— De var litt morsomt for Vladimir at han slo Robert Kronberg i samløp. Selv om han ikke er så god som han var, har han fortsdatt den nordiske rekorden på distansen, sier Vukicevic senior, som tror sønnen må ha to-tre år på seg før han kan hevde seg i seniorklassen.

Tidligere i sommer tok Vladimir sølv på hekken under junior-VM i Canada.

Vladimir Vukicevic satte ny norsk juniorrekord på 110 meter hekk.