Tidligere brannsiktet krever to millioner

Den 47 år gamle mannen som satt fengslet i åtte måneder siktet for dødsbrannen i Urtegata i Oslo, krever to millioner kroner i erstatning.

Mannen ble pågrepet 18. mars i fjor, siktet for å ha stått bak brannen i en blokk i Urtegata i Oslo natt til 13. desember 2008. Seks personer mistet livet. I november i fjor ble siktelsen henlagt og mannen løslatt etter drøyt åtte måneder i varetekt.

I løpet av de neste dagene mottar politiet et brev fra 47-åringen hvor han krever to millioner kroner i erstatning for tiden han satt i varetekt.

– Det å bli beskyldt for å ha drept seks mennesker kan ikke beskrives. Det er noe jeg ikke unner noen, sier mannen til TV 2.

Erstatningskravet er langt høyere enn hva som er normalt i lignende saker. 47-åringens advokat, Ola Lunde, mener det er to grunner til at to millioner er et rimelig krav.

– Det ene er at han er merket av dette for livet. Han sliter tungt nå, og vil slite resten av livet. Jeg mener også at politiet har etterforsket saken veldig skjevt. De har ikke sett at bevisene helt har manglet. De klarte ikke å styrke mistanken mot ham på åtte måneder, og han burde vært løslatt tidligere,