Norge

Koker sammen egen TV-kanal

For første gang lanseres nå en egen matkanal på norske TV-skjermer. "BBC Food" lokker med anerkjente kjøkkenkunstnere som Jamie Oliver, Keith Floyd, Delia Smith, Lesley Waters, Kevin Woodford og norske Andreas Viestad.

  • Forf>
  • Forf><forf>rolf M. Aagaard (foto) <
  • <forf>arve Henriksen <

Kokkekanal.NRK, TV 2, TVNorge og selv TV 3 både har og har hatt egne matprogrammer på menyen i lengre tid. Men nå får du en hel kanal kun viet kokkekunsten. I går ble Skandinavias første kokkekanal, "BBC Food" lansert på Canal Digital i Norge. Seks timer hver dag blir det appetittvekkende programmer fra "The Naked Chef", kjendiskokken Jamie Oliver og en rekke andre topptunge kokkenavn.— Dette blir en kanal for de som elsker mat, som interesserer seg for å lage mat, og som er svorne kokker. BBC Food skal utfordre, underholde, inspirere og informere alle disse, sier Wayne Dunsford, kanaldirektør i BBC Worldwide. For ett år siden ble kanalen lansert i Sør-Afrika, nå kommer den altså til Skandinavia. BBC Food er den første nye TV-kanalen i regi av BBC Worldwide etter at BBC World og BBC Prime så dagens lys for fem år siden. I første omgang blir "BBC Food" bare tilgjengelig for dem som har parabolanlegg. - Vi merker jo at det blir stadig flere nisjekanaler, men det har stort sett handlet om sport og filmer. Det er første gang vi får en kanal som handler om mat og vin, og det er spennende. Vi ser jo at dette med å lage mat blir stadig mer populært. Før gikk arbeidskollegaer ut og drakk seg fulle sammen. Nå finner de en stjernekokk og lager mat sammen i stedet, sier Svein- Erik Davidsen, administrerende direktør i Canal Digital Norge.I Norge kjenner vi Brita Garden som programleder for "Kokkekamp" på NRK1. I Storbritannia heter varianten "Ready Steady Cook", sendes fem dager i uken, og ledes av Lesley Waters og Kevin Woodford. Begge blir nå å se på den nye matkanalen.- Det er ingenting som tyder på at folk begynner å bli lei av mat, selv om det florerer både med kokebøker, aviser, magasiner og TV-serier. Interessen for mat på TV har faktisk aldri vært større. Mye av grunnen er nok at vi reiser så pass mye rundt i verden og henter ny kunnskap om andre mattradisjoner, sier Woodford.Hver sending er på seks timer og starter hver dag klokken 18.00. Deretter går programmene i reprise fra klokken 06.00 påfølgende dag. På menylisten står matkulturer fra alle verdenshjørner, kokken som fungerer som kjøkkenhjelp i private hjem, mat i kombinasjon med vin, kulinariske dater, konkurranser hvor vanlige folk får sjansen til å bli stjernekokker og diverse underholdningsprogrammer a' la "Kokkekamp". Og blant utallige kokker som vil bli å se på den nye kanalen, finner vi også nordmannen Andreas Viestad. Hans matprogram "New Scandinavian Cooking with Andreas" sendes allerede på American Public Television, et nettverk av regionale fjernsynskanaler som når samtlige amerikanske hustander. Nå blir samme serie tilgjengelig på BBC Food.

Relevante artikler

  1. KULTUR
    Publisert:

    Ser du hva som mangler? Maktkamp mellom TV-gigantene gir dårligere tilbud.

  2. FOTBALL
    Publisert:

    Fem spørsmål og svar: Slik ser du Champions League på TV i kveld

  3. KULTUR
    Publisert:

    Ny Get-boks for første gang på seks år

  4. KULTUR
    Publisert:

    Over halve Norge bruker Netflix hver uke. Men er det den beste tjenesten?

  5. KULTUR
    Publisert:

    Discovery og Telia kom ikke til enighet. Én million nordmenn mister flere TV-kanaler fra og med tirsdag.

  6. DIGITAL
    Publisert:

    Slik skal Canal Digital holde på kabel-TV-kundene