Norge

125.000 kroner samlet inn for å gjenreise Trollpikken

Mannen som startet arbeidet med å gjøre steinformasjonen Trollpikken i Eigersund kjent, har satt i gang en innsamlingsaksjon for å få den på plass igjen.

I ALL SIN PRAKT: Steinformasjonen Trollpikken i Rogaland slik den så ut i all sin prakt før den ble knekt. Foto: Ingve Aalbu/NTB Scanpix

  • NTB

Ifølge Dalane Tidende startet aksjonen til Kjetil Bentsen, via stiftelsen Dalane Kyststi, lørdag kveld rett etter klokken 20.

  • Pressen har ordspill-fest etter ødeleggelsen av Trollpikken

Og folk ser ut til å være villige til å åpne pungen. Mandag morgen var det kommet inn 139.000 kroner fra 881 givere, ifølge innsamlingssiden på Startskudd.no.

Over halvveis til målet

Målet for aksjonen er 200.000 kroner. Bentsen håper det skal kunne dekke kostnadene til å få fjellformasjonen opp igjen ved hjelp av en entreprenør.

– Oppslutningen om innsamlingsaksjonen har vært fantastisk, sier initiativtageren til Stavanger Aftenblad.

Steinformasjonen Trollpikken i Eigersund kommune er knekt. Trolig dreier det seg om hærverk. Nå er planen å få den opp og stå igjen. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

Turgåere oppdaget lørdag morgen at landemerket Trollpikken var knekt. Det er funnet borehull i steinen, og alt tyder på at det dreier seg om hærverk.

«Penis-shaped rock»

Nyheten om den falne fjellformasjonen har også nådd utlandet. «Norwegian activists collect money to fix vandalized penis-shaped rock formation near Stavanger», skriver nyhetsbyrået AP søndag.

Tyske DPA rapporterer følgende: «Trollpenis in Norwegen abgehackt – viele Spenden für kaputten Felsen» (Trollpenis kappet av i Norge – mange donasjoner til ødelagt fjell).

Trollpikken ligger mellom Kjervall og Veshovda i Eigersund kommune i Rogaland. Stedet er 20–25 minutters gange fra vei. Håpet har vært at den skal ha potensial til å bli en attraksjon på høyde med Preikestolen og Trolltunga.

Les mer om

  1. Trollpikken
  2. Eigersund
  3. Dalane
  4. Eigersund kommune
  5. Dalane Tidende
  6. Stavanger
  7. Trolltunga