Norge

Politiet tar stilling til fengsling av Norway Cup-trener torsdag

Politiet i Oslo vil tidlig torsdag ettermiddag beslutte hvorvidt Norway Cup-treneren som er siktet for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot jenter, skal løslates eller anmodes fengslet.

Politiet i Oslo vil tidlig torsdag ettermiddag beslutte hvorvidt Norway Cup-treneren som er siktet for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot jenter, skal løslates eller anmodes fengslet.
  • NTB
  • Hans Mortensønn Jordheim

– Vi skal gjennomgå den skriftlige rapporten fra avhøret i går, og få den formelt godkjent, og så ta en beslutning om hva vi gjør videre, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannens forsvarer, Joar Berg Henjum, forteller til Aftenposten at treneren har forklart seg og at han nekter straffskyld, men vil ikke gå inn på hva han har sagt. Hverken han eller Metlid vil si hvilket land treneren kommer fra.

  • Politiet: – Meld ifra om det skjer noe.

Fire jenter og én kvinne

Politiet etterforsker fire saker som omfatter norske jenter mellom 14 og 16 år på Norway Cup. Ifølge etterforskerne spiller de ikke på laget til den anmeldte treneren.

I tillegg etterforskes en femte sak, som er en anmeldelse av samme mann fra en voksen kvinne som ikke deltar i fotballturneringen.

Politiinspektør Grete Lien Metlid vil av hensyn til fotballaget mannen trener, ikke si hvilket land han kommer fra.

Mannen er ikke kjent av politiet fra før. Jentene det er snakk om er ivaretatt og er fortsatt med i Norway Cup, mens den siktede treneren er utvist fra turneringen.

Seksuelt krenkende atferd

I tillegg til de fem forholdene treneren er tilknyttet, fikk politiet onsdag beskjed om hendelser med noen gutter. Torsdag formiddag fortalte Metlid Aftenposten at politiet ikke fikk snakket med guttene dagen før, og presiserer at det skal være snakk om mindre alvorlige, og kanskje ikke straffbare, forhold. Det er uvisst om disse hendelsene er tilknyttet den samme treneren.

Foreløpig er mannen siktet for seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke etter straffelovens paragraf 298.

Metlid ønsker for øyeblikket ikke å si mer om hva slags type seksuell krenkende atferd det er snakk om.