Norge

Tybring-Gjedde vil ha slutt på Clinton-støtte

Christian Tybring-Gjedde. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Christian Tybring-Gjedde i Frp ber regjeringen stanse den norske støtten til Clinton-stiftelsen. Han mener det kan være vanskelig å skille stiftelsen fra Clinton-ekteparets politiske ambisjoner.

  • NTB

Norge er en av de største bidragsyterne til stiftelsen, som er opprettet av Clinton-familien, noe Tybring-Gjedde synes er problematisk. Han vil derfor kutte ut den norske støtten, skriver Dagbladet.

– Ettersom en av hovedaktørene i Clinton-stiftelsen i dag er presidentkandidat, synes jeg det er naturlig å avvikle støtten. Generelt sett er det uheldig å ha økonomisk samarbeid eller bistandsavtaler med organisasjoner som også har en politisk agenda. Det skaper lett bindinger som kan misbrukes eller misforstås, sier Tybring-Gjedde. Han sier det kan være vanskelig å skille mellom stiftelsens bistandsarbeid og Clinton-familiens politiske agenda.

– Man kan jo tenke seg hvilke reaksjoner det ville vakt dersom de økonomiske bidragene hadde gått til en organisasjon drevet av konkurrenten, sier Tybring-Gjedde. Donald Trump har en stiftelse til støtte for krigsveteraner, mens sønnen Eric Trumps stiftelse gir penger til barnesykehus og kreftforskning.

Les også

  1. Tybring-Gjedde og Leirstein gratulerer britene med Brexit

  2. Tybring-Gjedde (Frp) mener Norge bør sende flyktninger for å kjempe mot IS

  3. De kontroversielle Frp-forslagene blir glemt | Rutkay Sabri (19)

Les mer om

  1. Christian Tybring-Gjedde
  2. Oslo