Norge

Enighet i sokkeloppgjøret – streik avverget

Meklingen om sokkeloppgjøret førte til enighet snaut fire timer på overtid.

Det blir ikke streik på feltene Balder, Ringhorne, Jotun, Gjøa og Vega.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Klokken 4 natt til lørdag melder fagforbundene Lederne og Industri Energi at meklingen førte frem.

Oppgjøret gir et generelt tillegg på 9.100 kroner, mens skifttillegget øker med 1,50 kroner, skriver Lederne i en pressemelding.

– Den norske samarbeidsmodellen

– Vi har, i tråd med tradisjonen i den norske samarbeidsmodellen, sammen funnet løsninger og tatt ansvar i en krevende situasjon, sier Ledernes nestleder Liv Spjeld By og Per Helge Ødegård, tillitsvalgt for Lederne i Statoil, i en pressemelding.

Lederne, Industri Energi og SAFE har forhandlet med bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass som motpart.

– Det har vært krevende forhandlinger med flere ulike problemstillinger som måtte løses. Oppgjøret er innenfor rammen av frontfaget, men ble dyrt. I den utfordrende situasjonen næringen er i for tiden, var det likevel avgjørende for oss å finne en løsning for å unngå streik, skriver forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

SAFE, Lederne og Industri Energi varslet om at de ville ta henholdsvis 156, 75 og 520 medlemmer ut i streik dersom meklingen ikke førte fram.

En eventuell streik ville ha rammet feltene Balder, Ringhorne, Jotun, Gjøa og Vega. Det ville utgjort omtrent seks prosent av produksjonen av olje og gass på norsk sokkel.

Les mer om

  1. Energi
  2. Norsk olje og gass
  3. Equinor
  4. Vega