Norge

Fire redningsaksjoner ved Trolltunga på én kveld

Røde Kors' redningsmannskap rykket ut fire ganger i løpet én kveld i forbindelse med turister i nød ved Trolltunga i Hordaland.

Trolltunga har på kort tid blitt et uhyre populært turmål. Men turen opp fra Odda i Hordaland er lang og bratt. Foto: WIKIMEDIA COMMONS / Wikimedia Commons

  • NTB

– Nå er vi allerede oppe på nesten samme antall redningsaksjoner som vi hadde totalt i fjor, sier Bjørn Arild Fjeldsbø, områdeleder i Røde Kors for indre Hardanger, til NRK.

Les også

- For mange uvettige turister, føler at vi flyr taxiturer til Trolltunga

Så langt i år har det vært 19 redningsaksjoner ved Trolltunga, og i løpet av hele fjoråret var det 23 redningsaksjoner. Lørdag kveld var det hele fire aksjoner samme kveld. Det var blant annet et par med en baby som trengte hjelp på stien ned fra Trolltunga og et par som hadde kommet seg bort fra stien. Flere var dårlig kledd og hadde ikke med seg lys.

I fjor var september toppmåneden for redningsaksjoner, og Fjeldsbø tror man vil se samme tendens i år.

Les også

Kvinne i 20-årene døde etter fall fra Trolltunga

– Vi ser for oss at det blir hektisk fremover. Det er ikke til å komme fra at jo flere aksjoner vi har, jo mer sliter det på mannskapet. Så jeg er veldig imponert over folkene mine som stiller gang på gang, uansett vær, sier han til kanalen.

Han mener det må ut mer informasjon og tydeligere advarsler til turgåere i området. (©NTB)

Les også

  1. Turistnæringen vil fjerne farlige bilder fra Trolltunga-reklame

Les mer om

  1. Trolltunga
  2. Hordaland
  3. Røde Kors