Flyet med ofrene for Marokko-drapene på vei til København

Et fly med de to kvinnene som ble drept i Atlasfjellene i Marokko, var fredag ettermiddag på vei fra Casablanca til København.

De to kvinnene som ble drept i Atlasfjellene mandag, ble torsdag ettermiddag kjørt til flyplassen i Marrakech. Fredag ble bårene fløyet fra Casablanca til København. Foto: AFP / NTB scanpix

Marokkansk politi bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP fredag ettermiddag at flyet tok av fra Casablanca med kurs for den danske hovedstaden.

Bistandsadvokaten til den drepte Bryne-kvinnen Maren Uelands familie bekrefter overfor NTB at båren med 28-åringen er på vei til København.

– Ja, jeg har fått informasjon om dette for å kunne informere familien, sier advokat Ragnar Falck Paulsen til NTB.

Les også

Dette vet vi og dette vet vi ikke om drapene i Marokko

Obduksjon

Han er imidlertid ikke kjent med om og når båren med Maren Ueland blir fløyet videre til Norge. Han er heller ikke kjent med hvor den norske og danske kvinnen som ble funnet drept i Atlasfjellene mandag, skal obduseres.

– Det vet jeg ikke. Jeg prøver nå å konsentrere meg om familien til Maren, sier Paulsen.

Marokkansk politi bekreftet torsdag kveld at en video som har sirkulert på nettet der de fire mistenkte gjerningsmennene blant annet sverger troskap til IS, er autentisk.

Fredag formiddag bekreftet Kripos at også en video som knyttes til dobbeltdrapet, etter all sannsynlighet er ekte.

Fokuserer på neste fase

Paulsen sier familien trolig ikke er kjent med videoene og den siste utviklingen i etterforskningen.

– Så vidt jeg vet er de ikke kjent med videoene. Jeg håper også at de ikke blir kjent med dette før vi har en situasjon hvor de er klare, hvis de ønsker å være det, sier han.

– Jeg har anbefalt mine klienter å ikke se på TV og være på sosiale plattformer, sier Paulsen og legger til:

– Det viktigste for Marens familie nå er å komme videre. Det viktigste for dem er å få Maren hjem og komme inn i neste fase. Det vil alltid pågå ytterligere etterforskning, men for meg virker det som at ingen i familien har fokus på etterforskningen. De har fokus på Maren og den videre prosessen, sier han.