Redningsaksjoner på fjellhyller tre steder i landet

Fredag kveld pågikk det redningsaksjoner for å hente ned folk fra fjellhyller både i Senja, Mosjøen og Jotunheimen.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

To personer på Vetle Skagastølstind i Jotunheimen ble natt til lørdag fraktet fra fjellhyllen der de satt fast, til toppen av fjellet. Lørdag morgen ble de hentet ned fra fjellet med redningshelikopter, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Vetle Skagastølstind er 2.340 meter høyt, og de to satt på en fjellskrent nær toppen av fjellet da de ikke lenger kunne komme seg ned.

Tre i Troms

I Nord-Norge fikk Hovedredningssentralen klokken 19.30 melding om et turfølge som hadde satt seg fast på en bratt og glatt fjellhylle omkring 300 meter oppe i Svanfjell på Senja i Troms.

En luftambulanse fraktet opp tre klatrere fra Tromsø Alpine Redningsgruppe for å hente ned turfølget. Klokken 23.20 var oppdraget utført uten videre dramatikk, skriver Nordlys.

Australier skadd

Lenger sør i landet var en nordmann og en australier på tur på Brurskanken ved Mosjøen i Nordland fredag kveld, ifølge VG. Da de to fikk problemer, ringte nordmannen til HRS.

– Nordmannen ringte og sa at australieren hadde ramlet og skadd kneet sitt på fjellet. Vi fikk bruke luftambulansen fra Brønnøysund og han ble fløyet til sykehus i Mosjøen, sier vakthavende redningsleder Sten-Rune Nikolaisen ved HRS Nord-Norge til avisen natt til lørdag.