Norge

KrF vil kutte avgiftsfri netthandel

KrF ønsker å avskaffe avgiftsfordelen for utenlandshandel og sier de kan komme til å bruke dette som pressmiddel i statsbudsjettforhandlingene.

Finanspolitisk talsmann for KrF Kjell Ingolf Ropstad sier partiet vil legge vekt på å støtte norsk handel og næringsliv.

Regjeringspartiene trenger KrFs støtte for å sikre flertall for sitt reviderte statsbudsjett i mai.

– Det er varslet trangere tider, det blir ikke lettere å få budsjettet til å gå opp. Dette kan være et bidrag, sier KrFs finanspolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad til Dagens Næringsliv.

Regjeringen sørget i 2014 for at den norske grensen for avgiftsfri netthandel økte fra 200 til 350 kroner, noe KrF var med på å få gjennom. Men ifølge avisen mener Ropstad nå at ordningen har negative følger for norsk netthandel og næringsliv, og han synes det er paradoksalt at Norge går motsatt vei av utviklingsløpet i EU.

  • Les også: Nordmenn går sjokolade-bananas på netthandel

– Der er utviklingen full moms på handel med land utenfor, og etter hvert også mellom EU-landene, sier Ropstad.

Han og KrF blir lovet støtte av opposisjonen. Dermed kommer de stadig nærmere enn bestemmelse om å fjerne fribeløpet. Et kompromiss om et lavere beløp enn dagens frigrense kan også bli en mulighet.

– Vi var mot fribeløpet på 350 kroner i vårt alternative statsbudsjett for 2018, og er det fortsatt, sier Arbeiderpartiets finanspolitiker Rigmor Aasrud til DN.

Les mer om

  1. Sjokolade
  2. Statsbudsjettet
  3. Kjell Ingolf Ropstad
  4. Næringsliv
  5. Netthandel
  6. EU