Norge

Kontrollkomiteens leder mener statsministeren bør beklage

Statsminister Erna Solberg (H) bør beklage at regjeringen ikke har gjort jobben med å terrorsikre viktige bygg og infrastruktur, mener kontrollkomiteens leder.

Statsminister Erna Solberg (H) og leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen Dag Terje Andersen (Ap) under den åpne høringen om objektsikring i august. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • gunnhild.hokholt.bjerve@ntb.no

– Jeg syns hun burde beklage, for det har hun ikke gjort, sier Dag Terje Andersen (Ap) til NTB.

Han har likevel ikke altfor høye forventninger når Stortinget onsdag behandler Riksrevisjonens siste rapport, som viser svikt i arbeidet med objektsikring.

 • Les også: Erna Solberg må stå skolerett i Stortinget

– Jeg håper at statsministeren er ydmyk om det mest alvorlige, at jobben ikke er gjort og at det fortsatt er lenge til at jobben er gjort med å sikre samfunnssikkerheten. Og så håper jeg hun er ydmyk for at de har gitt Stortinget feil og mangelfull informasjon, sier lederen i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Men Andersen mener statsministeren har hatt mange anledninger tidligere til å vise at hun er ydmyk og er derfor usikker på hva han kan forvente nå.

– Vi hadde en sak til behandling i fjor. Da opplevde vi at regjeringen sminket virkeligheten, påpeker han.

Den rødgrønne opposisjonen har gjort det klart at de ikke har tillit til regjeringen, men Kristelig Folkeparti, som skal forhandle om å komme inn i regjeringen, ville ikke være med å sikre flertall for mistillitsforslaget. Partiet støtter i stedet et såkalt daddelvedtak, det vil si sterk kritikk av regjeringen.

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  KrF freder Regjeringen, men kommer med sterk kritikk

 2. NORGE

  Støre er ikke fornøyd med statsministerens selvkritikk

 3. NORGE

  Stortinget vedtok sterk kritikk

 4. POLITIKK

  Røe Isaken overtar skandalesak etter Hauglie: Jeg er ikke her for å ha det gøy på jobb

 5. POLITIKK

  Bollestad taus om egen Listhaug-reaksjon

 6. POLITIKK

  Opposisjonen: Mistillit rykker nærmere