Norge

DNB slipper amerikansk Panama-sjekk

Flere nordiske storbanker må utlevere informasjon om sin befatning med advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama Papers-saken, men norske DNB slipper unna.

DNB-topp Rune Bjerke har måttet svare på mange spørsmål i etterkant av Panama-lekkasjene, men Finanstilsynet i New York krever ingen svar. Foto: Halvor Solhjem Njerve

 • Ntb
 • Øystein Aldridge

Det er Finanstilsynet i delstaten New York som krever at 13 utenlandske banker må utlevere informasjon om sin befatning med advokatfirmaet Mossack Fonseca, skriver Dagens Næringsliv.

I Sverige må fire av landets største banker svare på en rekke spørsmål om sin befatning med advokatfirmaet som står i sentrum for lekkasjene, skriver Svenska Dagbladet (SvD).

Informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB sier til Aftenposten at de ikke har fått en slik henvendelse fra Finanstilynset i New York.

Mossack Fonseca har ifølge Panama Papers-dokumentene hjulpet kunder og finansinstitusjoner til å plassere penger i lavskattland og skatteparadiser.

Nordea, Swedbank, Handelsbanken og SEB, alle med filialer i New York, har fått ti dager på seg til å svare. Ifølge SvD kan bankene i ytterste konsekvens miste konsesjon til å drive bank i New York.

Til avisen oppgir SEB å at de er uvitende om forespørselen. Handelsbanken bekrefter SvDs informasjon.

Nodea sier de ikke kan svare på spørsmålet, mens Nordea oppgir at de generelt ikke kommenterer dialogen de har med myndigheter.

Les mer om

 1. Panama Papers

Panama Papers

 1. VERDEN
  Publisert:

  Tidligere statsminister dømt til syv års fengsel

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  Tre arrestasjoner etter Panama Papers

 3. VERDEN
  Publisert:

  Pakistans eksstatsminister fikk 10 års fengsel etter Panama-papers-avsløringer

 4. VERDEN
  Publisert:

  Over 50.000 milliarder kroner kan være gjemt i britenes skatteparadiser. Nå står hemmeligholdet for fall.

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Legger ned advokatfirma som sto i sentrum av Panama Papers

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  DNB Luxembourg bøtelagt etter Panama Papers