Én omkommet i massekollisjon på E18

LIERTOPPEN (Aftenposten.no): Én person er omkommet i en massekollisjon på E18 ved Liertoppen torsdag morgen, bekrefter politiet. En annen er pågrepet etter først å ha stukket av fra ulykkesstedet.

Den polskregistrerte bilen som skal ha forårsaket ulykken inneholdt store mengder sprit og øl.
Slik så det ut på ulykkesstedet.
IMG_5151-ADXnCW3sW1.jpg
Én person er nå bekreftet omkommet i ulykken, melder politiet.
En semitrailer var involvert i ulykken.
Det er store køer etter at E18 ble stengt i begge retninger som følge av massekollisjonen.

Har du bilder fra stedet? Send til 2286@aftenposten.no.

— Det var en alvorlig ulykke, sier Marianne Mørch, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt.

Hun forteller at en semitrailer og flere personbiler var involvert i ulykken ved Liertoppen i Buskerud like før klokken halv syv torsdag morgen.

Én person er omkommet, tre personer er sendt til legevakt, én person er sendt til Ullevål, og én person er pågrepet, skriver politiet nå på Twitter. Personen som ble sendt til Ullevål er 63 år gammel og har moderate skader etter ulykken, opplyser sykehuset.

Tidligere i dag meldte politiet om seks skadde, i tillegg til den omkomne, men tallet viste seg å være lavere.

Trafikken på E18 er åpen igjen i retning Drammen. De fleste vrakdelene og mesteparten av oljesølet befinner seg i kjørebanen som går motsatt vei - mot Oslo - og oppryddingen der pågår fortsatt.

Person stakk fra stedet

Etter ulykken jaktet politiet på en person som stakk fra stedet, som politiet antar var fører av bilen som forårsaket ulykken. Han ble pågrepet etter kort tid like ved Liertoppen kjøpesenter.

Politiet brukte både hundepatrulje og polithelikopter i jakten på vedkommende.

Se video fra ulykkesstedet her.

Vil bli tatt inn til avhør

Ifølge politiet skjedde ulykken da en polskregistrert rød varebil bil kjørte forbi en semitrailer på E18 i retning Drammen.

Under forbikjørselen skal denne bilen ha kommet borti semitraileren, og begge havnet i motgående kjørefelt. Deretter har de frontkollidert flere biler som var på vei til Oslo.

Arne Lauvålien, lensmann i Lier, forteller at de antar at det er føreren av den polskregistrerte bilen de har pågrepet.

— Ja, vi antar det er han, sier Lauvålien.

Han forteller at han foreløpig ikke har informasjon om hans alder, eller andre forhold.

— Først vil han bli tatt inn til en legesjekk, men er det rett mann var han i stand til å gå og hadde funnet seg en sykkel. Han vil så bli tatt inn til avhør, sier lensmannen.

Han bekrefter at det var både øl og sprit i denpolskregistrerte bilen, og dette ligger nå strødd utover veibanen.

- Satt det flere i den polskregistrerte bilen?

— Vi har ingen annen opplysning enn at det er sett enperson forlate åstedet, sier Lauvålien.

- Veldig dramatisk

Sutharsan Indran var på vei til jobb da han passerte ulykken i dag morges.

- Det så veldig dramatisk ut. Jeg tror det må ha skjedd minutter før jeg kom, politi og ambulanser var ikke kommet. Lastebilen sto i brann, og mange bildeler lå slengt rundt i begge feltene, sier han til Aftenposten.no.

Omkjøringsmuligheter

Lars Berntsen, trafikkoperatør i Statens Vegvesen, anbefaler de som skal fra Oslo til Drammen, eller motsatt, å ta riksvei 23 gjennom Oslofjordstunnelen og så inn på E6 ved Vinterbro.

— Hvis man er i Sandvika kan man kjøre E16 Sollihøgda-Skaret og så videre inn på fylkesvei 285 ned til Lier, forteller Berntsen.

Det er også noen småveier i området som man kan kjøre inn på, men dette fraråder Berntsen da de allerede er tettpakket med trafikk av de som prøver å komme seg videre fra ulykkesveien.

En mulig omkjøringsvei forbi ulykkesstedet skal være å ta av ved Liertoppen, kjøre gamle E18, og kjøre ut igjen på E18 ved Regnbuebrua.