Norge

Søppelbil tok snarvei – ødela populær skiløype i Nordmarka

En renovasjonsbil fra Renovasjonsetaten i Oslo har kjørt seg fast i skiløypa ved Nordmarkskapellet. Foto: Leserbilde / Nordre Aker Budstikke / NTB scanpix

Søppelbilen ville ta en snarvei gjennom skogen. dermed ble flere kilometer skiløyper i Nordmarka ødelagt.

  • og NTB

En renovasjonsbil kjørte seg torsdag fast i en skiløype i Nordmarka. Det har ført til ødeleggelse på en av landets mest brukte skiløyper.

Bilen sto torsdag fast noen hundre meter fra Nordmarkskapellet, skriver Nordre Aker Budstikke.

Seksjonssjef Knut Johansson i Bymiljøetaten, som har ansvar for Nordmarka, sier at på kort sikt er hendelsen tragisk, ettersom løypene blir ødelagt.

– På lang sikt er det enda mer tragisk fordi snøen blir stappet full av grus, og den blir av dårlig kvalitet helt til det kommer mye ny snø.

Kjørte seg fast

Totalt rundt fire–fem kilometer med skiløyper på strekningen mellom Tryvann og Skjennungstua er blitt delvis ødelagt.

Johansson sier at den preparerte løypa der bilen kjørte seg fast, er landets nest mest brukte skiløype.

Søppelbilen tilhører Renovasjonsetaten, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Jørgen Bakke Fredriksen. Etaten beklager hendelsen på det sterkeste. Den aktuelle løypa preppes over det som er bilens sommerrute. Den skal kjøre en annen vei på vinteren.

– Det som har skjedd i dag, er at renovatørene har kommet til sin vanlige rute, og ikke sett løyper eller aktivitet. Veien var dekket av snø, men fullt kjørbar. De hadde ikke fått beskjed om å kjøre en annen vei, sier Fredriksen.

Samme skjedde i fjor!

Det er heller ikke første gang noe lignende skjer. Den 10. november i fjor kjørte en søppelbil i grøfta omtrent samme sted etter å ha kjørt inn i en preparert skiløype.

Les mer om

  1. Nordmarka
  2. Snø
  3. Marka