Norge

Miljødirektoratet fant farlige stoffer i sportsprodukter

I Miljødirektoratets siste kontroll av produkter som selges i butikker og nettbutikker, fant de farlige stoffer i 40 prosent av sports- og fritidsproduktene.

Disse varene er blant dem det ble funnet farlige stoffer i, i kontrollen til Miljødirektoratet. Produktene skal nå være trukket fra markedet. Foto: Foto: Miljødirektoratet

 • NTB

En femtedel av de 44 kontrollerte produktene er trukket fra markedet, fordi miljøgiftnivåene var over tillatt grenseverdi, skriver VG.

– Det er bekymringsfullt at populære produkter for sport og fritid inneholder for mye miljøgifter, sier seksjonsleder Mathieu Veulemans i Miljødirektoratet. Direktoratet har pålagt importørene å stanse omsetningen og informere kundene om funnene.

– I tillegg til å være helseskadelige brytes disse stoffene tregt ned og er skadelige for miljøet, opplyser Veulemans.

De giftige produktene ble for det meste funnet hos nos nettsteder som importerer billigere produkter produsert utenfor EU. I tillegg ble det funnet miljøgifter i produkter fra Europris, Spar Kjøp og Monsoon.

Europris' advokat Petter Wilskow opplyser at kjeden er kjent med at det ble funnet skadelige stoffer i slippers butikken solgte. Dette ble oppdaget og håndtert i sommer.

Elaine Sørland, sjef for Monsoon Norge, er kjent med at deres butikker i sommer har solgt produkter med ulovlig høyt innhold av miljøgifter.

Varesjef Harald Nøss i Spar Kjøp bekrefter at direktoratet har funnet tre artikler de mener inneholder en ulovlig høy mengde miljøstoffer, som er sendt til analyse. Kjeden har frem til 15. januar på å undersøke og eventuelt trekke produktene.

Les mer om

 1. Miljødirektoratet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Butikker selger ulovlige leker

 2. NORGE

  Europris stanser salg av skotørker etter brannen i Ytrebygda i Bergen

 3. LANGRENN

  «Skremmende» funn hos dyr i norske VM-løyper: – Kan bli der i hundre år

 4. BOLIG

  Ukens grønne tips: Kjøpe leker? Disse lekene skal du være obs på.

 5. FORELDRELIV

  Advarer mot populære leketøy: Avgir skadelige kjemikalier i høye konsentrasjoner

 6. BOLIG

  Møbelprodusenter: – Norge må forby giftige kjemikalier i møbler