Norge

Enighet i Bane Nor-meklingen 17 timer på overtid

LO Stat ble tirsdag ettermiddag enig med Spekter i meklingen for ansatte i Bane Nor. Det blir derfor ingen streik i selskapet.

Mats Wilhelm Ruland er mekler når Norsk Jernbaneforbund, Norsk Lokomotivmannsforbund og Delta møter Spekter for å komme til enighet om overenskomst i Bane Nor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • NTB

Det var varslet at 101 ansatte i Bane Nor ville gå ut i streik fra tirsdag om det ikke ble enighet, noe som ville ramme Gjøvikbanen, Kongsvingerbanen og stasjoner i Trøndelag.

Tirsdag ettermiddag kom YS-forbundet Delta og Bane Nor fram til en avtale.

YS ble enig med arbeidsgiver siden tidligere på dagen.

– Jeg er fornøyd med at meklingen med LO og YS for Bane Nor førte fram, slik at vi unngikk en streik som ville rammet togpassasjerer og kunder av jernbanen, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

 • Opprivende konflikt preger Bane Nor – under halvparten av 4500 ansatte har tillit til ledelsen

Arbeidstid

Hovedtemaet i meklingen har vært arbeidstidsordninger. Delta mener den nye tariffavtalen legger til rette for forsvarlige arbeidstidsordninger gjennom vernebestemmelser og lokal medbestemmelse på turnus.

Det ble også enighet om lønnsoppgjør for 2017, der alle Deltas medlemmer får et generelt tillegg på minimum 7.000 kr, med virkning og etterbetaling fra 1. april 2017.

Akseptabelt

– Meklingen har vært krevende, men vi har fått en akseptabel løsning, sier Deltas 1. nestleder og YS Spekter-leder Lizzie Ruud Thorkildsen i en pressemelding.

Det er fortsatt noen spørsmål som gjenstår, og Delta forventer at Bane Nor bidrar til å finne løsninger gjennom utvalgsarbeid og i det kommende lønnsoppgjøret.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Bane NOR
 2. Streik

Relevante artikler

 1. NORGE

  2300 ansatte i NRK kan bli tatt ut i streik i morgen

 2. NORGE

  Fare for streik i Bane Nor fra tirsdag

 3. NORGE

  Mulig storstreik i NRK før 17. mai

 4. NORGE

  Enighet i Avinor-meklingen

 5. NORGE

  352 ansatte ut i streik i Felleskjøpet fra tirsdag

 6. NORGE

  Streiken i Felleskjøpet er over – ansatte tilbake på jobb fra onsdag morgen