«Jeg er stolt av å være representant for studenthusmoren med små barn»

Fra leiligheten i fjerde etasje i en bygård blogger Hanna Louise van der Hagen om interiør og familieliv.

Les også:

«Jeg har blogget siden jeg fikk datteren min for et år siden, og skriver mest om hverdagsliv og interiør. Det er inspirerende å møte andre med samme interesser, og jeg får stort sett bare positive kommentarer fra andre bloggere.

Om andre synes det er merkelig at jeg tar bilder av ting jeg har i hjemmet mitt, bryr jeg meg ikke så mye om det. Jeg liker veldig godt å gå på loppemarked med hele familien, og vi leter gjerne etter gamle leker eller fine kjøkkenting jeg samler på. Også våre venner liker å bruke mye tid sammen med barna sine og mange er opptatt av gjenbruk. Kanskje er det en slags mottrend til å realisere seg selv bare gjennom karrière, uten at det egentlig er noen protest mot likestilling i det.

Jeg er stolt av å være representant for studenthusmoren med små barn

Vi liker å bruke mye tid hjemme i en periode mens barna er små. Jeg har halvannet år igjen av lektorstudiene, og er glad jeg fikk begge barna mine mens jeg var student og slapp å være i full jobb. Mange av våre venner får barn som ganske unge, og venter ikke til utdanning og jobb er på plass før de får familie.

Mannen min startet sitt eget arkitektfirma for tre år siden, og jobber mye – men han kan jobbe en del hjemmefra, og vi deler stort sett på husarbeid og henting av barn. Jeg liker godt å bake, men tror ikke jeg hadde funnet meg i å gjøre alt hjemme, og jeg har egentlig ikke tenkt på meg selv som en typisk husmor. I mitt hode har hun vært hjemmeværende og ansvarlig for alt arbeid i huset. Men jeg innser at jeg blir en slags husmor, og jeg liker huslige sysler og er opptatt av at hjemmet vårt skal være et godt sted for familien å være. Jeg er stolt av å være representant for studenthusmoren med små barn.»