Norge

Kvinne omkom etter alvorlig trafikkulykke i Austefjorden

En person er omkommet etter at to biler kolliderte ved Damfosstunnelen i Austefjorden i Møre og Romsdal.

  • NTB
Mannskaper fra nødetatene ved stedet der en 62 år gammel kvinne omkom i en frontkollisjon mellom to personbiler utenfor Damfosstunnelen i Austefjorden i Møre og Romsdal søndag morgen. Foto: Svein Aam/Møre-Nytt / NTB scanpix

En 62 år gammel kvinne omkom i trafikkulykken ved Damfosstunnelen i Austefjorden i Møre og Romsdal søndag morgen. Totalt ble fem personer alvorlig skadd.

– Kvinnen var passasjer i en av de to bilene som kolliderte, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.

To biler frontkolliderte rundt 200 meter sør for tunnelinnslaget ved Damfosstunnelen i Volda kommune. Politiet fikk melding om ulykken like etter klokken 9 søndag morgen.

– Bilene har kollidert i høy hastighet, og det har vært et kraftig smell, opplyste operasjonsleder Ragnvald Rasmussen i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Sju involvert

Totalt var sju personer involvert i ulykken. Av dem ble to kritisk skadd og tre alvorlig skadd. Fire av personene ble fraktet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus og Ålesund sykehus.

To personer ble lettere skadd og behandles ved Volda sykehus.

Ingen av de skadde er under 18 år, opplyser han.

Ukjent årsak til ulykken

Krimteknisk og Statens vegvesens ulykkesgruppe foretar søndag formiddag undersøkelser på stedet.

– Jeg ønsker ikke å si noe mer om årsaken til ulykken, før de har sett nærmere på stedet, sier operasjonsleder Rasmussen.

Den 170 meter lange Damfosstunnelen er stengt etter hendelsen. Dette er strekningen mellom Nordfjordeid og Volda, skriver Veitrafikksentralen.

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. Møre og Romsdal