Norge

Politiet tror den polske kvinnen i Ørsta var utsatt for en fallulykke

Stedet der nye levninger som sannsynligvis stammer fra den savnede polske kvinnen i fjellet i Ørsta ble funnet, tyder på at det dreier seg om en fallulykke.

Det er gjort nye funn som kan være levningene etter den savnede Maja Justyna Herner. Politiet tror hun var utsatt for en fallulykke. 25-åringen forsvant sporløst fra Ørsta i november 2018.
  • NTB

– I forhold til funnsted og fjellformasjon, så kan det indikere en fallulykke, sier innsatsleder Stian Meek i Møre og Romsdal politidistrikt til VG fredag kveld.

Møre og Romsdal politidistrikt opplyser at det er stor grunn til å tro at det nye funnet i fjellpartiet Nivane kan bety et gjennombrudd i letingen etter den omkomne Maja Justyna Herner (25).

Det var torsdag kveld at politiet fikk vite om funnet etter at en mann på tur i området kom over levningene i nærheten av det første funnet som ble gjort 5. juni

– Funnstedet ligger mellom 750 og 800 meter over havet og er i samme område som man har foretatt undersøkelser. Snøsmeltingen har ført til at mer av terrenget nå er avdekket, sier politiinspektør Kenneth Sætre i Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiet fortsetter fredag med nærmere undersøkelser, og vil fly personell inn med helikopter.

– Som det er med alle slike funn, vil det også bli gjort en ny DNA-analyse av dette funnet for å kunne være sikker på identiteten og sammenligne dette med analysen som viste at det var levninger etter Herner som ble funnet tidligere denne måneden.

Både de pårørende og den polske ambassaden har fått beskjed om det nye funnet.

Herner ble meldt savnet onsdag 21. november 2018.