Drapssak i Haugesund: Politiet har video av hendelsen

Mannen i 30-årene som ble knivstukket i Haugesund tirsdag, er død, og en jevnaldrende mann er siktet for drap. Politiet sitter på video av deler av hendelsen.

Politiet på åstedet i Haugesund tirsdag like etter at en mann ble knivstukket.

Den knivstukne ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang, og den pågrepne ble først siktet for drapsforsøk. Sørvest politidistrikt holdt en pressekonferanse om saken onsdag formiddag.

– Like før midnatt i går ble fornærmede erklært død, opplyser politiadvokat Sveinung A. Andersen.

Siktelsen er nå skjerpet til drap. Den siktede er norsk statsborger bosatt i Haugesund og er i likhet med offeret i 30-årene.

– Han er ikke tidligere kjent for politiet, sier Andersen.

Ikke i familie

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen, og politiet har fokus på å kartlegge hendelsesforløpet. Vi har allerede dannet oss et visst bilde av hva som har skjedd. Det var en rekke vitner til hendelsen, og vi har gjort en rekke vitneavhør allerede, fortsetter politiadvokaten.

Politiet har fått tilgang til video av deler av hendelsen og jobber med å kartlegge hendelsesforløpet. De ønsker også å finne ut mer om en eventuell relasjon mellom offeret og den siktede.

– Det er for tidlig å si noe konkret om dette, men det vi kan si, er at de involverte ikke har en familiær relasjon, sier påtaleansvarlig Øyvind Bore.

Obduseres torsdag

Det lokale politidistriktet har bedt Kripos om bistand til tekniske undersøkelser, både på åstedet og i et bygg i nærheten. Den døde skal etter planen bli obdusert i løpet av torsdag.

Torsdag framstilles også den siktede for varetektsfengsling i Haugaland tingrett. Han har fått oppnevnt advokat Ole Christian Paasche som forsvarer.

Onsdag ettermiddag har politiet gjort forsøk på å avhøre siktede.

– Siktede har ikke ønsket å la seg avhøre i dag, men har gitt uttrykk for at han ønsker å samarbeide med politiet, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet vil gjøre nye forsøk på avhør torsdag.

Motsetter seg ikke forklaring

Ifølge forsvarer Ole Christian Paasche fikk hans klient ikke beskjed om at han nå er siktet for drap før rett før han skulle gi forklaring

– Han trenger tid til å ta dette inn over seg, og vi ble derfor enige om at det ikke var noe god idé å avgi forklaring nå. Dette må få synke inn, sier Paasche til NTB.

Han understreker at hans klient ikke motsetter seg å gi forklaring, men trenger tid til å samle seg, – Vi har ikke snakket om hvordan han vil stille seg til fengslingen i morgen, sier han. Håndtere inntrykk

Han understreker at hans klient ikke motsetter seg å gi forklaring, men trenger tid til å samle seg,

– Vi har ikke snakket om hvordan han vil stille seg til fengslingen i morgen, sier han.

Politiet meldte om knivstikkingen klokka 11.40 tirsdag. Cirka 20 minutter senere opplyste de at en mann ble pågrepet like i nærheten.

På stedet var det tydelige blodspor. Politiet har oppfordret vitner som har behov for oppfølging for å håndtere inntrykk, til å ta kontakt med helsevesenet.

Vitner forteller til Haugesunds Avis at både offeret og den antatte gjerningspersonen kom løpende ut fra en oppgang. De forsøkte å hjelpe den skadde, mens den andre mannen tok seg opp igjen i en leilighet i bygget.