Norge

Nå blir det hett i Sør-Norge – opp mot 30 grader i helgen

Nå kommer sommervarmen til Sør-Norge. Trolig passerer gradestokken 30 grader i indre strøk av Vestlandet først. På Huk i Oslo var det tirsdag fortsatt godt med plass. Foto: Stein J Bjørge

Sommervarmen er på vei mot Norge. Allerede fredag kan indre strøk av Vestlandet få opp mot 30 grader.

  • NTB
  • Kristian Havnes Klemetzen
    Journalist

Nøyaktig hvor gradestokken eventuelt passerer 30 grader først, er Meteorologisk institutt ikke sikre på, men fagfolkene opplyser på Twitter at de setter en knapp på indre strøk av Vestlandet fredag.

I områdene rundt Sogndal ventes det 29 grader og sol bak sky søndag, og kun noen få grader lavere dagene før.

I Bergen ventes det rundt 23 grader og strålende sol, også her best på søndag, mens det i hovedstaden er ventet temperaturer på midten av 20-tallet og med strålende sol. Også i Oslo er det ventet best vær på ukens siste dag.

En gruppe elever og lærere ved Sollerudstranda skole på kajakktur forbi Bygdøylandet og Huk på sin vei tilbake til basen på Lysaker. Utover uken er det bare å hoppe i havet. Foto: Stein J Bjørge

Kongsvinger leder

– Det nærmeste vi har vært så langt i år, er 28,8 grader på Kongsvinger 1. juni. Nå ser det ut til at flere steder skal overgå det, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander.

De venter at det varme været holder seg til tirsdag, deretter er det mer usikkerhet i prognosene.

Men å varsle varmt vær fører ikke bare til positive tilbakemeldinger:

– Vi vet jo at ikke alle synes slike temperaturer er like behagelige, det får vi høre. Men da kan vi anbefale et bad, sier Borander.

Les mer om

  1. Vær
  2. Meteorologisk institutt