Norge

Politiet har funnet antatt drapsvåpen i Gjøvik

Politiet har tatt beslag i det de mener er drapsvåpenet etter at en mann i 50-årene ble drept i Gjøvik tirsdag. En kvinne i 20-årene er siktet for drap.

En kvinne ble tirsdag morgen pågrepet av politiet og siktet for drap etter en voldshendelse i Gjøvik. Foto: Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

 • NTB

Politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt bekrefter overfor NTB at de har det de mener er drapsvåpenet, men ønsker foreløpig ikke si hva slags våpen det er snakk om.

Hendelsen fant sted i en bolig i Skolegata i Gjøvik sentrum, i en bygning med flere leiligheter. De to bodde i forskjellige boenheter i bygningen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 5.50 tirsdag morgen. Noe senere opplyste politiet at en mann var død etter en voldshendelse. Politiadvokat Hanssen sier de har en viss kjennskap til den siktede kvinnen fra tidligere.

Politiet opplyser at de var raskt på stedet og pågrep kvinnen.

– Derfor er vi såpass sikre på at den siktede er gjerningspersonen, sier etterforskningsleder John Eivind Melbye til NTB.

Hva som har skjedd i huset, vet politiet foreløpig lite om, men Melbye sier at hovedteorien er at de to var alene da hendelsen fant sted.

– Det er ikke noe som tilsier noe annet nå, men vi jobber ut fra flere hypoteser. Men det har skjedd en voldshendelse dem imellom med det utfallet at mannen døde, sier etterforskningslederen.

– Kvinnen sitter i avhør, og etterforskningen pågår for fullt. Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, sier Hanssen.

Kvinnen blir framstilt for varetektsfengsling onsdag. Hun har fått oppnevnt forsvarer som er med i avhørene.

Les mer om

 1. Vold
 2. Gjøvik
 3. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Gjøvik: Drapssiktet kvinne nekter straffskyld

 2. NORGE

  Drapssiktet mann i Moss samtykket til fire ukers varetekt

 3. NORGE

  En mann i tidlig 20-årene siktet for drap på Sotra

 4. OSLOBY

  Moren til drapssiktet sønn obduseres mandag

 5. NORGE

  Mann i 40-årene erkjenner dobbeltdrap i Stavanger. Ringte selv til politiet.

 6. NORGE

  Mann siktet etter at kvinne døde i Trondheim