Brann i tunnelrigg i Porsanger i Finnmark

En rigg som borer i fjell nord for Skarvbergtunnelen i Porsanger kommune i Finnmark, er i brann. Brannen er foreløpig ikke under kontroll.

Store verdier har gått tapt i brannen på anleggsområdet ved den nye Skarvbergtunnelen i Finnmark.

Boreriggen jobber med et nytt tunnelprosjekt nord for den eksisterende Skarvbergtunnelen på E69 i Porsanger kommune. Arbeidet ble tatt opp igjen onsdag etter å ha vært stoppet siden regjeringen innførte koronatiltakene.

Ifølge politiet er arbeiderne som jobbet på riggen, i sikkerhet, men det er mange farlige gasser og væske i lagerteltet hvor brannen oppsto.

Flere kostbare anleggsmaskiner og annet utstyr befant seg inne i det totalt utbrente anleggsteltet til Skanska.

– Det er antennelige væsker i området, så brannen kan utvikle seg, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt til NRK.

Brannmannskaper på stedet vurderer nå hvordan de skal få kontroll over situasjonen. Mannskaper fra både Porsanger og Nordkapp er på stedet med flere biler.

– Vi holder stor sikkerhetsavstand og sender ingen inn før vi har kontroll. Vi jobber nå med å få oversikt over hendelsen, sier vaktleder Fred-Ole Holmen ved 100-sentralen i Finnmark

E69 ble først stengt ved 6-tiden på strekningen Olderfjord-Honningsvåg ved Skarvbergvika, men er nå åpnet igjen, ifølge Statens vegvesen.