Norge

Hotell i Kristiansand permitterer på grunn av koronautbruddet

Hotel Caledonien i Kristiansand kjenner allerede konsekvensen av virusutbruddet og har permittert ti ansatte på grunn av redusert besøk.

 • NTB

Hotelldirektør Hege Julianne Nevestad ved Caledonien i Kristiansand er bekymret for fremtiden etter at de allerede nå merker konsekvensene av virusutbruddet. Hotellet merker at antall reisende til byen er begynt å falle, noe som gir konsekvenser. Mange ringer og har spørsmål om avbestillinger, skriver Fædrelandsvennen.

Hotelldirektøren har allerede måttet permittere ti av de ansatte ved hotellet.

– Ti personer er permittert som følge av koronaviruset. Det er veldig kjedelig. Heldigvis er det fine folk som har forståelse for situasjonen, sier Nevestad som frykter konsekvensene dersom ikke utbruddet er over før sommeren.

Leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv sier reiselivsbransjen er spesielt utsatt dersom virusutbruddet skulle trekke i langdrag.

– Det er en næring med små marginer og veldig kort sesong. Om dette treffer oss når toppen er på sommeren, kan det bli ille for mange virksomheter, sier Bergmål.

Lørdag varslet også Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice Hotels om fare for permitteringer etter at hotellkjeden rammes hardt av koronafrykten. Selskapet har en reduksjon på 50 prosent i tallet på bestillinger.

 • Les også: Mindre farlig enn influensa mener ekspert
Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kristiansand
 2. Reiseliv

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Fullt hus i Kristiansand: Må avvise fortvilte turister hver kveld.

 2. ØKONOMI

  Norske bedrifter begynner å frykte effekten av koronaviruset

 3. REISE

  Planlegger du sommerferie i Norge? Én type reise er tryggere å kjøpe enn andre.

 4. ØKONOMI

  De er forberedt på fem lange og tøffe år. Men én ting kan redde sommeren.

 5. ØKONOMI

  Hotellkrisen rammer lavtlønte: Nana måtte kjempe for permitteringsbrev

 6. REISE

  NHO håper to ordninger skal redde norsk reiseliv. Tusenvis av norske arbeidsplasser og millioner av kroner står på spill.