Brannmannskapene hindret storbrann i omsorgsbolig

Fredag morgen brøt det ut brann ved en omsorgsbolig med ti leiligheter på Fjellom i Moss. Det ble først meldt om røykutvikling, men brannen utviklet seg raskt.

Den aktuelle leiligheten hvor brannen startet skal være totalskadet.

Da den første brannbilen kom frem til institusjonen i Rygge utenfor Moss, møtte de en fullt utviklet brann i to leiligheter.

Brannen kunne ha spredt seg til resten av bygningen med ti leiligheter, forteller innsatsleder Roy Kristensen fra brannvesenet,

– Det kunne fort blitt det. Her er det gammelt og mye treverk. Heldigvis fikk vi tidlig bekreftet at alle var evakuert, sier Kristensen til Aftenposten.

Brannmannskapene hindret brannen i sidefløyen til venstre fra å spre seg til resten av bygningen.

De to leilighetene det brant i ligger i en sidefløy til hovedbygningen. Det er en brannvegg mellom som skal hindre en brann i å spre seg, men flammene slo opp over den.

– Den aktuelle leiligheten hvor brannen startet og en annen leilighet er totalskadet, forteller innsatsleder Aina Eker i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Brannmannskapene klarte å hindre brannen i å spre seg fra denne fløyen til resten av bygningen, som inneholder ti leiligheter.

Brannen i omsorgsboligen i Fjellom i Rygge i Moss kommune ble meldt ved 6.30-tiden fredag.

Ifølge Operasjonsleder i Øst politidistrikt Kjetil Ringseth ble alle beboere og ansatte evakuert.

– En av beboerne er sendt til Kalnes sykehus for sjekk av røykskader, forteller Eker.

På et tidspunkt var det fare for spredning, men brannmannskapene klarte å hindre dette.