Norge

Dobbeltdrapet på Sotra: Politiet mener sønnen knivdrepte foreldrene ute og plasserte dem i garasjen

Ekteparet som ble funnet drept på Sotra i forrige uke, døde etter flere knivstikk, viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Sønnen (40) er siktet i saken.

Ekteparet på Sotra døde som følge av skader og forblødning etter flere knivstikk, viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Foto: Richard Halland / NTB scanpix
  • NTB

Politiets undersøkelser viser at paret i midten av 60-årene ble drept utenfor huset og så plassert i garasjen. Begge de avdøde ble funnet i garasjen, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Døren til garasjen var lukket da ambulanse og politi kom til stedet. Politiet mener den siktede mannen da hadde spylt oppkjørselen foran huset, slik at det ikke var noen åpenbare spor etter drap.

Etter en kriminalteknisk gjennomgang i og rundt boligen har politiet sikret flere kniver, og mener nå de har kontroll på det som er brukt som drapsvåpen.

Ekteparet ble funnet døde på Kolltveit på Sotra torsdag 27. juni. AMK mottok først en bekymringsmelding om siktede denne dagen. AMK varslet deretter politiet klokken 17.10, med et ønske om at de skulle bli med på oppdraget.

Rapportene gir ikke noe nøyaktig dødstidspunkt. Politiet har tidligere uttalt at de mener at drapene ble begått en gang i løpet av den foregående natten.

Pågrepet på stedet

Ekteparets sønn ble pågrepet på stedet etter å ha forklart at han hadde tatt livet av sine foreldre. 29. juni ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Sønnen er formelt avhørt to ganger. Første gang om kvelden torsdag 27. juni og igjen om ettermiddagen torsdag 4. juli. Han har begge gangene vært bistått av sin forsvarer.

– Politiets undersøkelser så langt samsvarer godt med siktedes egen forklaring av hendelsene, skriver politiet.

Slitt med psykisk sykdom

40-åringen skal ha slitt med psykisk sykdom i en årrekke, skriver Bergens Tidende.

Ifølge TV 2 ble han nylig utskrevet fra sykehus, men delte adresse med foreldre sine på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen da drapet skjedde.

Ifølge NRK var mannen i kontakt med helsepersonell senest få dager før drapene.

Helsetilsynet skal opprette tilsynssak mot Helse Bergen, der mannen har vært pasient. De skal vurdere om han har fått forsvarlig helsehjelp. Mannen har gjennomgått en primærpsykiatrisk undersøkelse. Det er oppnevnt to sakkyndige som skal gjøre en rettspsykiatrisk undersøkelse av ham.

Politiet offentliggjorde navnene til de drepte onsdag, etter samråd med de nærmeste pårørende. Det var ekteparet Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67) som ble drept.