Høyre-folk trekker seg i protest mot flyseteavgiften

Flere Høyre-politikere i Rygge kommune melder seg ut av partiet i protest mot innføringen av flypassasjeravgiften.

OPT_tad9978c_doc6ps31xyzf461hf1s4d0f_doc6ps32vridxf1l30ex8r3-SmyOksCD4r.jpg
  • Jørgen Svarstad
  • Ntb

Avgiften som innføres 1. juni i år har opprørt lokale Høyre-politikere lenge, og nå har noen fått nok, melder NRK. De mener deres egne stortingsrepresentanter gjør for lite for å sikre arbeidsplasser ved Moss Lufthavn Rygge.

— Vi syns dette er måten vi kan si fra om hvor skuffet vi er. Vi er avhengig av alle arbeidsplasser, sier tidligere ordfører i Rygge kommune, Aud Kristin Løken.

Også Johnny Trandem, leder i kontrollutvalget i Rygge Høyre, sier han vil melde seg ut av partiet.

Les også

Fly forbannet over 80 kroner i flyavgift

— Jeg har veldig liten tillit til partiet mitt når det gjelder dette her, og jeg er også skuffet over representantene fra Østfold på borgerlig side som ikke har vært veldig synlige i saken, sier han.

Det blir titalls Høyre-medlemmer i Rygge som kommer til å melde seg ut, ifølge Trandem.

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) forsvarer nå avgiften som hun tidligere har kalt en «idiotavgift». Hun mener det blir feil å melde seg ut av partiet.

Les også

Flyavgiften innføres fra 1. juni, prishopp på flybilletter

— Jeg håper folk ser at det er verdt å kjempe for endringer både innenfor avgiftssystemet, men også for Høyres politikk i mitt og vårt fylke, sier hun.

Rygge Høyre har sendt ut en pressemelding der de i klare ordelag gir uttrykk for hva de mener om avgiften.

— Flypassasjeravgiften er en vederstyggelig som hverken burde sett dagens lys eller funnet sin vei inn i et borgerlig statsbudsjett, sier Richard Norland, foreningsleder i Rygge Høyre i pressemeldingen.

Les også

Konkurransetilsynet mener flypassasjeravgift må utsettes

Lokallaget mener det er «uansvarlig å gamble med 1000 arbeidsplasser bare i Østfold, for å innføre en avgift hvor klimaeffekten i beste fall er tvilsom.»

— Regjering ogStortingsynes å ha pådratt seg geografisk tunnelsyn hvor de kun evner å se behov for sysselsetningstiltak på Vestlandet samtidig som de gambler med sårt tiltrengte arbeidsplasser i Østfold, sier Norland.