Norge

Båtulykke i Namsos: Mann omkom og kvinne livstruende skadd

En mann er bekreftet omkommet etter at en fritidsbåt gikk på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag. En kvinne er livstruende skadd.

Båten ble liggende flere meter oppe på skjæret. Bilder er tatt før flo torsdag.
  • NTB
  • Frank Cadamarteri

Mannen i 40-årene ble erklært død ved ankomst til sykehuset, skriver politiet i en pressemelding.

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag opplyste politiet at kvinnen som var involvert i ulykken, har livstruende skader, skriver Trønder-Avisa.

Den avdøde mannen vil bli obdusert. Politiet arbeider med å varsle pårørende.

Vitner: Hørte to smell

Alle nødetater rykket ut etter at et vitne meldte om ulykken klokka 1.43 natt til torsdag.

- Vi hørte to smell og båten, men så ingenting. Vi gikk ut og da gikk motoren på båten fortsatt, sier vitne Lise Hansen til Adresseavisen. Hun anslår at det er 300–400 meter fra huset deres til ulykkesstedet.

- Sønnen min forsøkte å komme seg ut til dem ved å svømme, men han måtte gi opp, sier Paul Graadahl, som er Hansens søskenbarn.

Ifølge naboene var skjæret markert med en lykt. Skjæret er ett av få som ligger ved hovedleia inn til Namsos nordfra.

Lette etter andre passasjerer

På et skjær i fjorden utenfor Namsos fant politiet daycruiseren et stykke opp på land. Paret ble da først betegnet som alvorlig skadet. De ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til sykehuset Namsos.

- Båten hadde store materielle skader, og motoren gikk fremdeles da nødetatene kom til ulykkesstedet, sa operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt tidligere torsdag.

Samtidig ble det gjort søk i området og i sjøen for å se om flere personer kunne ha vært med i båten. Klokka 4.42 meldte politiet at de avsluttet søket. Det ble konkludert med at ingen flere hadde vært med.

– De som er skadd, er en mann og en kvinne, som er eierne av båten, sa Johnsen tidligere torsdag.

Les mer om

  1. Båt
  2. Ulykker
  3. Namsos
  4. Trøndelag