Norge

Mann skutt og drept av politiet på Jaren mandag ettermiddag

En mann ble skutt og drept av politiet i forbindelse med en politiaksjon på Jaren i Oppland mandag.

Det pågikk en væpnet aksjon i Oppland mandag, etter at en mann truet politiet med et stikkvåpen. Han ble senere skutt av politiet.
  • NTB
  • Frode Sætran

Politiet var bedt om å bistå helsevesenet ved 10.30-tiden mandag formiddag i forbindelse med et oppdrag i en bolig i Movegen på Jaren i Oppland. Veien går nordover fra Jaren opp mot Lygna.

Politiet tok kontakt med en mann midt i 60-årene som var bosatt på adressen.

– I det vi skal ta kontakt med mannen, truer han med et stikkvåpen, sier stabssjef Pål Erik Teigen ved Innlandet politidistrikt.

En politimann fikk lettere skader etter å ha blitt slått i hodet, like over øyet, med en machete.

– Vi trekker oss tilbake, får kontroll på huset og gjør fortløpende forsøk med å komme i kontakt med mannen, sier Teigen.

Politiet opplyser at det ble brukt flere ressurser på stedet, deriblant både forhandlere og politiets beredskapstropp.

Men etter en stund skal mannen ha angrepet eller truet politiets tjenestemenn med en motorsag, angivelig også med en etsende væske. Det skal ha vært da politiet rettet et drepende skudd mot mannen.

Litt etter klokken 20 meldte politiet av aksjonen var avsluttet, men opplyste ikke at en mann akkurat var blitt skutt og drept.

Veien forbi åstedet ble stengt. Skuelystne ble bedt om å holde seg unna. Det ble opplyst at det ikke var noen umiddelbar fare for andre, men at politiet ønsket å benytte ressursene på den pågående aksjonen.

Spesialenheten for politisaker er varslet, slik rutinene tilsier i slike situasjoner.

Les mer om

  1. Krim
  2. Vold
  3. Politiet