Bil truffet av steinras - en person skadet

Nødetatene rykket søndag ut til fylkesvei 7 mellom Totland og Liarostunnelen i Samnanger i Hordaland, etter melding om en bil som var truffet av stein fra fjellsiden.

Den store steinen kom ned fjellsiden og traff bilen.

(Bergens tidende): - Det var store skader på bilen, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Steinen skal ha rast ned fra fjellsiden og truffet bilen på høyre side.

Det var to personer i bilen som ble truffet. En av personene ble skadet, men var bevisst og oppegående. Den andre personen var uskadet, melder politiet.

På grunn av mulig løsmasse i fjellsiden har brannvesenet stengt veien, forteller Stein Rune Halleraker, operasjonsleder i Vest politidistrikt til bt.no.

- Vi fikk melding om en bil som var truffet av en eller flere steiner fra fjellsiden. En person er skadet og blør blant annet fra et kutt i pannen, sier han.

Brannvesen, ambulanse, luftambulanse-lege og politi ble sendt mot ulykkesstedet i Samnanger, etter at politiet fikk melding om hendelsen klokken 16.39 søndag.

- Den skadede personen er nå fraktet i ambulanse til akuttmottaket ved Haukeland Universitetssjukehus, skriver operasjonsleder Stein Rune Halleraker, i Vest politidistrikt.

Fare for nye ras

På grunn av fare for nye ras er fylkesvei 7 mellom Totland og Liarostunnelen nå helt sperret.

- Vegtrafikksentralen har varslet geolog som er på vei frem til stedet for å vurdere rasfaren.

Måtte kutte opp døren for å hjelpe den skadede

- Personen var bevisst og oppegående. Ingen satt fastklemt, men brannvesenet valgte å kutte opp døren på bilen for å gjøre det enklere for helsepersonell å komme til den skadede, når de ankom stedet, forteller Halleraker.

16.43 fikk brannvesenet i Tysse melding om ulykken, 16.56 var de fremme på stedet, forteller Håkon Myking, vaktkommandør ved 110-sentralen.

- Vegtrafikksentralen anbefaler omkjøring via Voss, sier Myking.