Omtrent 200 beboere evakueres på grunn av brann i Hunndalen i Gjøvik

På grunn av kraftig røyk fra en brann i en gjenvinningsbedrift på Gjøvik er omtrent 200 personer evakuert fra et boligområde i Hunndalen.

Det brenner i et næringsbygg i Hunndalen i Gjøvik. Politiet har satt i gang evakuering av beboere i området som er utsatt for røyken.

I forbindelse med slukningsarbeidet er Gjøvikbanen stengt for trafikk i begge retninger, ettersom næringsbygget ligger inntil togskinnene.

Politiet fikk melding om brannen klokken 4.46 natt til lørdag av brannvesenet. Politiet advarer mot tung, svart og farlig røyk i området.

Det brenner i et bygg tilknyttet Metallco i Hunndalen. Bedriften driver med gjenvinning av metall og elartikler. Det brenner i destruerte elektroprodukter som blant annet inneholder PVC, ifølge politiet.

– Vårt fokus nå er å ha kontroll på slukkevann og hindre forurensning. Vi har tette oppsamlingstanker, og vi har engasjert pumpebiler som bistår oss i å ta vare på eventuelt forurenset slukkevann, skriver daglig leder Morgan Brenden i Metallco i en pressemelding.

Det skal være ubetydelige materielle skader på bygget.

Kriseledelse

Evakueringen er i gangsatt som følge av røyk fra brannen. Politiet opplyser på Twitter at omtrent 30 personer er evakuert til hotell på Gjøvik. Flere beboere har funnet andre alternativer etter eget ønske.

– Beboerne kjøres til Strand hotell på Gjøvik, der de blir møtt av politi, helsevesen og personer fra kommunen, sier operasjonslederen.

Gjøvik kommune har satt kriseledelse som følge av brannen. Kommunen opplyser at lukten fra brannen sprer seg over et større område, men dette skal ikke være farlig.

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til boligfeltet.

Kontroll på brannen

– Det er meldt at brannvesenet har kontroll, men det ventes at det vil være røyk i området i en god tid, uten at jeg kan tidfeste det, sier operasjonsleder Per Solberg til i Innlandet politidistrikt NTB ved 10.30-tiden lørdag.

Det er sendt ut varsel om evakuering via kommunen til 85 boenheter, opplyser politiet til NTB. Det bor omtrent 200 personer i det berørte området. Evakueringen ble igangsatt klokken 8.40.