Norge

Mann dømt til tre år og åtte måneders fengsel for mishandling av samboer

En 32 år gammel mann fra Innlandet er i Hedmarken tingrett dømt til tre år og åtte måneders fengsel for å ha mishandlet sin tidligere samboer over flere år.

Dommen mot 32-åringen falt i Hedmarken tingrett.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Dommen omfatter trusler, tvang, frihetsberøvelse, vold og mishandling. Parets to barn har vært vitne til noen av hendelsene, skriver Hamar Arbeiderblad.

Fra 2012 til 2020 var det en rekke voldsepisoder på adresser i Ringsaker og i Stange. Retten mener det er bevist at kvinnen har levd i et sammenhengende volds- og mishandlingsforhold i mer enn sju år.

I 2018 ble kvinnen lagt inn på sykehus etter en alvorlig voldsepisode i hjemmet. Mannen slo og sparket henne til hun falt sammen på gulvet og ble liggende.

En nabo som hørte henne rope på hjelp, ringte politiet, men da de kom fram, hadde mannen forsvunnet. Kvinnen ble brakt til sykehus og var innlagt i fire dager med punktert lunge og to ribbeinsbrudd.

Mannen har brukt narkotika og er også dømt for dette.

I tillegg til fengselsstraffen er 32-åringen dømt til å betale 120.000 kroner i erstatning til den tidligere samboeren og 80.000 og 50.000 kroner til parets to barn.

Han er også dømt til å ikke kontakte henne på noen måter i ett år fremover.