MySpace sletter sexovergripere

Nettstedet MySpace har slettet flere tusen profiler tilhørende dømte sex-forbrytere.

Les også:


MySpace har over 175 millioner profiler. Nå har nettstedet slettet og blokkert "noen få tusen" profiler fra brukere som tidligere er straffet for sex-misbruki USA.

Slettingen er en del av den forhåndsanmeldte servicen til brukerne om at de skal beskytte de unge mot voksne overgripere.

MySpace utførte tiltaket dagen etter at de fikk beskjed fra amerikanske statsadvokater om å overlevere overgriperes navn og adresser. Akkurat det nekter de å gjøre.

— Myndighetene har bedt oss om å overlevere navnene på dømte sexovergripere som har hatt en profil hos oss, men i henhold til føderale lover og delstatslover er vi dessverre forhindret fra å gjøre det, sier Hemanshu Nigam i MySpace i en kunngjøring, ifølge Reuters.

Utvikler database

MySpace og Sentinel Tech Holdings Corp. sa sent i fjor at de planla å utvikle USAs første nasjonale database over dømte seksualforbrytere, for å gjøre det enklere å ha oversikt over dem.

En del av denne teknologien ble ferdiglaget 2. mai og gjorde MySpace i stand til å kryssjekke navn fra en liste over sexforbrytere mot profilene på MySpace. Profilene ble deretter sjekket manuelt, før de ble slettet og blokkert.

Databasen er lovet utlevert til National Center for Missing & Exploited Children, som hjelper myndighetene med å etterforske sex-saker.

200 misbrukt

Amerikanske myndigheter kjenner til mer enn 200 tilfeller der barn har blitt lurt til å møte overgripere som de har møtt gjennom MySpace. Fem familier har gått til sak mot selskapet News Corp., som eier nettstedet etter at tenåringsjentene i familien skal ha blitt utsatt for seksuelt misbruk fra MySpace-brukere.

Det er i dag over 600.000 dømte sex-forbrytere i USA.

Les mer om data og Internett HER!

MySpace har satt i gang en offensiv for å bli kvitt sex-overgripere som har registrert seg på nettstedet.