Etterlyste Stig Millehaugen ble onsdag observert i Oslo sentrum

Den etterlyste drapsdømte Stig Millehaugen (53) gikk onsdag i Oslo med en stor tursekk, viser bilder politiet friga fredag kveld.

Sist Millehaugen ble observert på Oslo S var han ikledd sort jakke og caps, og bar på en stor tursekk.

– Millehaugen tok et fly fra Værnes lufthavn til Gardermoen før han tok en drosje fra Gardermoen til Oslo Sentralstasjon, skriver Oslo-politiet i en pressemelding fredag kveld.

Politiet offentliggjør samtidig det siste overvåkingsbildet som er tatt av 53-åringen i den han forlot Oslo S til fots onsdag i 14-tiden.

– Millehaugen er observert med en stor tursekk i Oslo, sier politiinspektør Trude Maren Buanes i Oslo politidistrikt til avisen.

53-åringen er etterlyst både i Norge og i utlandet etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter å ha vært på seks timers permisjon. Han skulle etter planen holde seg i Trondheim, men ble senere observert på Værnes lufthavn.

Politiet har tidligere sagt at Millehaugen trolig tok flytoget inn til Oslo, men det viser seg nå at han tok drosje.

Taxisjåfør avhørt

Taxisjåføren som kjørte Millehaugen fra Gardermoen til Oslo S, har vært inne til avhør, opplyser politiinspektør Trude Maren Buanes i Oslo politidistrikt til NRK.

– Politiet har avhørt taxisjåføren som kjørte Millehaugen fra Gardermoen til Oslo S. Jeg vil ikke gå inn på hva han har forklart, sier Buanes.

53-åringen er etterlyst både i Norge og i utlandet etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter å ha vært på seks timers permisjon. Han skulle etter planen kun oppholde seg i Trondheim i løpet av disse timene, men satte altså kursen sørover.

Da han ble observert av overvåkingskamera på Værnes, hadde han med seg en mindre ryggsekk. I Oslo var den altså byttet ut med en større tursekk.

Politiet vet ikke hvor Millehaugen befinner seg, om han har rømt til utlandet eller om han fremdeles befinner seg i Oslo.

– Oslo politidistrikt jobber intenst med å lokalisere Stig Millehaugen. Vi ber vitner som har observert den etterlyste siden onsdag om å melde seg til politiet, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Les også

I fengsel eller på rømmen siden 1988: Drap, henrettelse, gisler og grove ran

Politiaksjon i Sverige

Svensk politi er koblet inn i søket etter Millehaugen.

Natt til fredag gikk svensk politi til aksjon mot et hus i nordre Bohuslän. Flere svenske medier, blant annet Göteborgs-Posten, skriver at Millehaugen skal ha en tilknytning til en bolig i nordre Bohuslän.

– Vi har ingen kontakt med Stig, sa en kvinne som bor i huset, til Göteborg-Posten, som skriver at politiet kom med en rekke spørsmål om den etterlyste 53-åringen.

– Samtlige svenske politiregioner har fått informasjon om etterlysningen, sa Kristian Ljungberg på politiets nasjonale mediesenter i Sverige onsdag, skriver Aftonbladet.

Stig Millehaugen gikk ut av Trondheim fengsel på permisjon onsdag, men kom ikke tilbake som avtalt. Han og fengselet hadde en plan for hva den drapsdømte 53-åringen skulle gjøre de timene han hadde permisjon.

Skulle ikke forlate Trondheim

Millehaugen, som blant annet er dømt for to drap, rømte da han onsdag var på permisjon fra Trondheim fengsel der han soner en forvaringsdom.

Millehaugen og fengselet hadde en plan for hva Millehaugen skulle gjøre da han onsdag fikk permisjon. Planen innebar å møte enkelte personer i Trondheim.

Overvåkingsfoto av etterlyste Stig Millehaugen der han antas å være på Værnes lufthavn onsdag formiddag, før klokken 12.

Politiet har hele tiden sagt at de holder alle muligheter åpne om hvor Millehaugen kan befinne seg, og har etterlyst 53-åringen både nasjonalt og internasjonalt.

Fått en rekke tips

Politiet har fått inn flere tips i forbindelse med forsvinningen, og de utelukker ikke flere pågripelser i saken.

– Vi har fortsatt fullt fokus på etterforskningen og skal fortsette med det gjennom helgen, sier politiinspektør Trude Maren Buanes i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun sier de har fått inn en rekke tips i saken, og at de går gjennom disse samt spor i saken fortløpende.

– Vi har fått inn mange tips, og politiet setter veldig stor pris på dette. Dersom noen har sett noe de mener kan være av interesse for politiet, håper vi de tar kontakt med politiet, sier politiinspektøren, som ikke vil utelukke flere pågripelser.

Torsdag gjennomførte Oslo politidistrikt aksjoner flere steder. Da ble en person pågrepet og siktet for bistand. Han ble løslatt etter avhør.