Norge

Blomster-Finn hengt ut på Facebook

Kjendisgartner Finn Schjøll har fått falsk profil på superpopulært nettsamfunn.

Kjendisgartner Finn Schjøll har fått falsk profil på Facebook. Her i konsentrert dans med Lena Granaas Lillebø i suksessprogrammet "Skal vi danse".
  • Kjetil Sæter

– Jeg har ingenting å frykte bare de ikke får tak i Conradi-bildene mine, sier Schjøll med sedvanlig glimt i øyet til tb.no.

På nettsamfunnet Facebook lå det frem til denne uken en personlig profil med bilder av kjendisgartner Finn Schjøll.

Facebook har det siste året hatt en eksplosjonsartet vekst. Titalls millioner verden over har nå sin profil på nettsamfunnet, deriblant over 200.000 nordmenn. Siden har på få måneder vokst til å bli en av de best besøkte nettstedene i Norge.

Fjernet profilen

Finn Schjøll selv har aldri logget seg på Facebook.

– Jeg ville ikke tatt det jeg leste der for god fisk. Jeg vet jo at det som står om meg ikke er riktig. Det er mulig jeg undervurderer dette, men jeg klarer ikke ta det alvorlig, sier Schjøll til Vestfold-avisen.

Schjøll fikk hjelp av et familiemedlem til å fjerne den falske profilen.

Familiemedlemmet oppfordret flere av sine Facebook-venner til å innrapportere Schjøll-profilen som falsk. Nå er profilen deaktivert.

– Folk får holde seg til den sannheten de kjenner og holde seg unna andres liv, sier Schjøll til tb.no.

"Pornstarbungalow"

Schjøll-profilens innhold harselerte til dels med homofili. På Facebook kunne norske medlemmer lese at Schjøll, etter sigende, hadde reist til "banana club" med en annen mann i nettverket. Pølsehumor og show i "pornstarbungalow" var noe av det interesserte kunne lese om i diskusjonsgruppene knyttet til Schjølls profil.

Schjøll synes Facebook-ideen er morsom, men stusser litt over at hvem som helst kan opprette falske profiler.

– Ideen er jo knallmorsom, men mister helt poenget når man mister styringen. Det kule er jo at vi nå bare kan legge oss ut som filmstjerner, eller de personene vi ønsker å være, spøker tv-kjendisen.