1 krone allerede!

Man trengte ikke vente lenge før prisene på de digitale mottakerboksene stupte.

  • Christine Jensen

LES OGSÅ:

Les også

Trenger du to bokser?

Lørdag klokken 10 åpner det digitale bakkenettet offisielt i Norge. Det er Rogaland som får gleden av å være først ute, men allerede neste uke står Østfold og Oslo for tur.

I går var Expert i gang med salget av de første digitale mottakerboksene godkjent for bakkenettet, etter en litt forsinket levering fra produsenten Grundig.

Expert selger boksene for 399,— kroner med 12 måneders binding til RiksTV-pakken.

Men du kan få dem enda billigere. Elkjøp tilbyr nå nemlig digital-TV-boksen for 1,- krone med 12 måneders binding til RiksTV-abonnement. Boksene koster 999,- kroner uten binding.

12 måneders binding til RiksPakken koster 2268 kroner. I tillegg kommer etableringsavgift på 200 kroner og en kortavgift på 720 kroner. Se alle prisene her

Kjøper man en boks uten abonnement kan man se alle NRK-kanalene for den vanlige lisensen i tillegg til TV2, men sistnevnte vil ikke være gratis fra 2009.

De samme prisene gjelder i Lefdal-butikker, som eies av Elkjøp.

Det er billigere enn det RiksTV selv har sagt om salg av boksene.

"Alle som bestiller Rikspakken vil få kjøpe mottaker for under 500,- kroner," skriver de på sine nettsider.

— Det er kjedene og forhandlerne som selv bestemmer prisene. Vi er selvfølgelig veldig glad for at de har blitt så lave som dette. Vi har lenge vært spent på hva prisene ville bli og dette viser at det er fri konkurranse og at markedet fungerer slik vi håpet på, sier RiksTVs Svein Ove Søreide til Forbruker.no.

LES OGSÅ:

Les også

Forvirring om Digital-TV og bakkenett

Men det haster ikke å handle. Det tar tid før det analoge nettet slukker, og RiksTV vil godkjenne flere og mer avanserte mottakerbokser i ukene fremover.

Mange er forvirret

— Vi opplever at det hersker noe forvirring rundt endringen i TV-bruken som er på trappene, og vil forsøke å hjelpe alle som kommer innom en Elkjøp-butikk så godt vi kan. I første omgang vil vi oppfordre folk til å orientere seg om de ulike TV-mulighetene før de handler, sier Åshild Indresøvde, informasjonssjef i Elkjøp Nordic AS, i en pressemelding.

Hun poengterer at ingen TV-skjermer vil bli svarte før neste år.

— Åpningen av bakkenettet skjer lørdag, men husk at ingen vil oppleve at TV-skjermen svartner før våren neste år, sier Indresøvde.

Overgangen til det digitale bakkenettet gjelder kun de som i dag bruker en enkel TV-antenne, og ikke de som har kabel eller parabol.

LES OGSÅ:

Les også

Digital-TV til hyttene?

Elkjøp tilbyr de digitale mottakerboksene for 1 krone. Her er informasjonssjef Åshild Indresøvde.