Rånere sperret seg<br/>selv inne i P-hus

Rånerne freste så mye gummi at brannalarmen gikk og stengte dem inne.

Dette er overvåkningsbilder fra P-huset. Legg merke til bilen øverst til venstre som prøver å rømme. Nederst til venstre ses røykutviklingen i parkeringshuset.

De kunne ikke gjøre annet enn å vente på politi og brannvesen, rånerne i Mandal på Sørlandet. De hadde ingen sjanse til å komme seg ut. Gjengen i begynnelsen av 20-årene utløste brannalarmen med råningen sin, da de freste gummi så røyken sto i Uranienborg parkeringshus mandag kveld. Utgangene ble stengt, og politi og brannvesen automatisk tilkalt.

Nødutganger

— De spant først rundt i tredje etasje. Da de kom ned i første etasje, ble røykutviklingen så stor at brannalarmen gikk, sier daglig leder ved Mandal parkering Hege Lønning til fvn.no. Noen av rånerne rømte ut gjennom nødutgangene, men seks-syv rånere var fortsatt i pakeringshuset da politiet kom.

- Pinlig

— Det er klart det må føles litt pinlig. De ble jo regelrett tatt med buksene nede, sier konstituert sjef ved Mandal politistasjon Tor Åge Tronstad til fvn.no. - Sent på kvelden er det mer eller mindre tomt i parkeringshuset. De kunne dermed leke seg litt og råne fra etasje til etasje, sier til fvn.no. En 23-åring er siktet for for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 om hensynsfull og varsom kjøring, og fikk beslaglagt førerkortet.

Seks eller syv rånebiler var fortsatt i P-huset da politiet kom.