Norge

Her er web-vinnerne

Facebook herjet på nettindustriens svar på Oscarutdelingen.

  • Faisal Aslam

Årets utdeling av Webby Awards innebefattet nesten 70 kategorier. Blant vinnerne finner vi nettets nye farsott, nettverksnettstedet Facebook, mens den populære konkurrenten, MySpace, ikke en gang er nominert.

Vinnerne er kåret av medlemmene i International Academy of Digital Arts and Sciences. I tillegg har folket kåret en vinner i hver kategori.

Pris til Bowie

David Bowie har noe overraskende blitt tildelt årets Webby Lifetime Achievement-pris. Juryen gir ham ros for å ha pushet grensene mellom kunst og teknologi, og berømmer hans nettsted BowieNet.

Bowie vil motta prisen under en gallaforestilling i New York 5. juni. Nettstedet Ebay vil også bli tildelt en ærespris.

Flere priser

Sony får prisen for beste startside, mens en av Ikeas nettsider får prisen for beste navigasjon. Fototjenesten Flickr vinner i to kategorier og får prisene for beste utførelse og beste nettsamfunn.

BBCNews er både juryens og folkets favoritt i nyhetskategorien. Guardian Unlimited blir kåret til beste avis av juryen, mens folket foretrekker New York Times.

Ikke uhildet

Det er kanskje verdt å legge merke til at Webby Awards ikke er en helt fair og uhildet utdeling. Nettsidene må betale 1500 kroner for hver nominasjon. Dessuten er kåringen svært fokusert på amerikanske nettsteder.

For en komplett oversikt over de nominerte, se webbyawards.com.

Her kan du lese om fjorårets vinnere.