Norge

- Vondt at passasjerer på bussen har smerter

Den gravide 27-åringen sliter fortsatt med skadene hun fikk på buss 31.

27-åringen som fikk brann- eller etseskader på bussen må kanskje transplantere hud. Foto: JARL FR.ERICHSEN/SCANPIX

 • Nina Lødemel

Tirsdag 6. mars fikk tre passasjerer, inkludert en gravid kvinne, stygge brann— eller etseskader på rumpa etter å ha tatt buss nummer 31 i Oslo. Se video: Skremte passasjererAftenposten.no møtte kvinnen dagen etter at hun fikk skadene. Kvinnen er gravid i syvende måned og fikk panikk da hun så de stygge sårene. - Jeg var redd for at det kunne ha skjedd noe med babyen, sa hun dagen etter den skremmende hendelsen. Snart to uker etter bussturen som ga henne skadene, sliter 27-åringen fortsatt med sårene, og har vært til kontroll hos lege flere ganger .Før helgen fjernet den gravide kvinnen dødt vev fra såret. Siden hun er gravid, kunne hun ikke få smertestillende.

Må vente ett år

— Jeg dro dit først på torsdag, men da klarte jeg ikke å gjennomføre, jeg var for redd. Dagen etter prøvde vi igjen. De klipte bort det døde vevet. Det var ikke så hyggelig, sier 27-åringen. Først om ett år blir det bestemt om kvinnen må transplantere hud.- Det spørs hvordan såret ser ut, og hvordan det gror. Hvis det blir stygt må vi vurdere hudtransplantasjon. Såret klør fortsatt og er gult.

- Vondt

Driftsdirektør Helge Leite i Sporveisbussene og Nexus Trafikk sier at busselskapet vil betale utgifter de skadelidende har hatt. - Hvis de har fått klær ødelagt, har legeutgifter eller andre konkrete utlegg så kommer vi til å betale det, sier Leite til Aftenposten.no. Leite har ikke mottatt noen erstatningskrav utover konkrete utlegg. - Vi synes det er vondt at de som satt på denne bussen har smerter eller plager, sier Helge Leite. Leite tror at passasjerene kan ha fått skadene av

Les også

Syregåten kan være løst

Ifølge Leite tilsetter taggere i Oslo kongevann i tusjene sine for at taggingen skal etses inn i blanke overflater. Metoden med å blande tusj og syre er kjent også fra T-banen i Oslo.

Saken lagt på is

Les også

Nye mystiske brannsår<br/> etter busstur i Oslo

og foreslo å levere inn buksene han brukte til politiet slik at den kunne undersøkes. Politiet takket ikke ja til tilbudet. Politiet i Oslo sier at saken ikke er henlagt,

— Vi har bestemt å la saken ligge i påvente av mer håndfaste opplysninger som kan etterforskes, sier politiførstebetjent Bjørnar Gilberg ved etterforskningsavsnittet ved Grønland politistasjon i Oslo.

Vil ha svar

Ifølge Gilberg er det ikke opplagt at saken er en straffesak. Mannen til den gravide 27-åringen er oppgitt over politiet. - Hvis det er taggere som har skylden, skulle man tro at politiet ville etterforske saken. Vi er ikke ute etter å ta noen, det viktige for oss er å få et svar på hva dette var. Det må også være interessant for andre borgere å vite om det er trygt å sette seg på bussen, sier han.

 1. Les også

  &laquo;Jeg fikk panikk&raquo;

 2. Les også

  Nye mystiske brannsår<br/> etter busstur i Oslo

 3. Les også

  Politiet uten spor etter<br/> mystiske brannskader

 4. Les også

  Syregåten kan være løst

Relevante artikler

 1. NORGE

  Ingrid (30) satt på femte rad i bussen: – Jeg så traileren komme og tenkte at dette går ikke bra

 2. OSLOBY

  18-åring fengslet etter knivstikking på buss

 3. NORGE

  Sjefen til fastklemt sjåfør: Vitner tok bilde i stedet for å hjelpe

 4. NORGE

  Drapene i Marokko: – Jeg så spissen på et sverd stikke opp fra buksen

 5. NORGE

  Vitne så Jakob (14) rett før drapet: - Han spaserte forbi sammen med en annen gutt.

 6. A-MAGASINET

  Dani André Karlsen skulle hjelpe en bevisstløs kvinne. Det endte med at han ble spyttet på, sparket og slått.