Norge

Dobbeltdrapssiktet kvinne fengslet i fire uker

Den 42 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept faren og samboeren, er i Kristiansand tingrett fengslet i fire uker. To av ukene i full isolasjon.

Fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt under pressekonferansen i Kristiansand tirsdag ettermiddag.
  • NTB
  • Håkon Letvik

Kvinnen nekter straffskyld og motsatte seg fengslingen, men ble ikke hørt av retten, som ga politiet fullt medhold.

Politiet mener den 42 år gamle kvinnen drepte sin 52 år gamle far i 2002 og sin 67 år gamle samboer i 2014.

Ifølge NRK ble kvinnen ilagt besøksforbud mot den tidligere samboeren i 2011 etter at de hadde hatt en tvist om omsorgen for de to barna.

Fædrelandsvennen får opplyst at 67-åringen følte seg sjikanert av eks-samboeren og ba politiet om å ilegge 42-åringen et besøksforbud.

Våren 2011 ble 42-åringen ilagt besøksforbud av politiet. Men drøye tre uker senere ble forbudet opphevet av Kristiansand tingrett.

VG skriver at kvinnen ble anmeldt for tyveri av ekssamboerens bankkort i april 2014, og samme natt ble mannen funnet død på et hotellrom.

Avisen skriver at kvinnen også året før ble anmeldt for å ha tatt og brukt ekssamboerens bankkort.

Les også

Kvinne i 40-årene siktet for drap på sin samboer og drap på sin far

Mens kvinnen sitter varetektsfengslet, fortsetter politiet etterforskningen for fullt.

– Fengslingsgrunnlaget er faren for bevisforspillelse, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt til NTB.

– Kvinnen stiller seg imidlertid uforstående til siktelsen, sa forsvareren, advokat Ole Andreas Thrana, til NTB tirsdag kveld.

Han hadde et halvtimelangt møte med kvinnen på politihuset i Kristiansand senere samme kveld.

Onsdag ettermiddag opplyser Hille at kvinnen ikke har villet forklare seg verken for retten eller politiet.

– Det er noe hun har full rett til. Vi er i en hektisk etterforskningsfase av saken nå med vitneavhør, ransaking, teknisk og taktisk etterforskning, sier hun.

Hun oppfordrer samtidig alle som tror de sitter på opplysninger i saken om å ta kontakt med poltitiet.

Forgiftet

Kvinnens samboer ble funnet død på et hotellrom på det som den gang var First Hotel i Dronningens gate i Kristiansand 6. april 2014. Politiet har etterforsket dødsfallet i nesten tre og et halvt år. I fjor ble også Kripos koblet inn.

Den drapssiktedes tidligere samboer ble funnet død på et hotellrom på det tidligere First Hotel i Dronningens gate i april 2014.

Kvinnen har to barn med den nå avdøde samboeren. Obduksjonen av 67-åringen viste at han døde av forgiftning. Hva slags gift det er snakk om, ønsker politiet ikke å opplyse om.

Det var imidlertid ikke åpenbart for politiet at mannen var blitt drept, og det er noe av årsaken til at det har tatt nesten tre og et halvt år med etterforskning før kvinnen tirsdag ble pågrepet.

Død i badekar

Underveis i etterforskningen begynte politiet også å se nærmere på dødsfallet til kvinnens far for 15 år siden. Faren var 52 år gammel da han ble funnet død i sin bolig i Kristiansand 27. mars 2002.

– Det var først under etterforskningen av 2014-saken at vi kom på sporet av saken fra 2002. Bakgrunnen for siktelsen i de to sakene ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på, sier Hille.

Kvinnen opplyste på sosiale medier for seks måneder siden at faren ble funnet i badekaret, skriver Fædrelandsvennen. Innlegget synes å være skrevet i forbindelse med det som framstår som en strid om arv med farens slektninger. Her skriver hun også at hun ble bedt om å holde seg unna huset, skriver avisen.

Ikke aktuelt å åpne grav

Problemet for politiet nå er at kvinnens far aldri ble obdusert, noe politiet erkjenner er uheldig. Dermed kan dødsårsaken bli vanskelig å fastslå.

52-åringens dødsfall ble den gang henlagt som intet straffbart forhold. Av den grunn ble det heller ikke begjært rettsmedisinsk obduksjon. Normalt skal imidlertid politiet orientere pårørende om at de kan be om en medisinsk obduksjon, dersom de ønsker det. Men det ble ikke gjort.

Det er ifølge Hille ikke aktuelt å grave opp faren siden det er gått så lang tid.

– Saken virker rar

Eventuelle motiv for de to drapene ønsker ikke politiet å uttale seg om. Kvinnens forsvarer, advokat Thrana sa tirsdag kveld at han stusser over siktelsen.

– Pågripelsen kom helt uten forvarsel. Vi er ikke presentert for noen bevis. Og saken virker rar på meg, sier Thrana til Fædrelandsvennen.