Dette skjedde i Norge på 17. mai

Høynet sikkerhet, varierende vær og glade barn og voksne. Slik kan årets 17. maifeiring oppsummeres.

Busser og trailere ble brukt for å sperre sidegatene inn til Karl Johan.

Selv om 17. mai startet med pøsregn i Oslo, la det ingen demper på 17. mai-feiringen i hovedstaden. Heller ikke politiets beskjed om økt beredskap grunnet terrortrussel var nok til å holde folk hjemme.

– Vi har iverksatt noen fysiske sperringer både med politikjøretøy og andre objekter. Det er en del av tiltakene for å legge en trygg ramme rundt 17. mai, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand hos Oslo-politiet til Aftenposten.

Det er satt opp ekstra sikkerhetstiltak rundt barnetoget i Oslo sentrum 17. mai. Blant annet har politiet satt opp store kjøretøyer som sperrer gatene i området rundt Karl Johan.

Mer politi i gatene var et annet tegn på at sikkerheten ble skjerpet i år. Det bekreftet også beredskapssjef i Oslo kommune Ann Kristin Brunborg til NRK.

Kongefamilien på slottsbalkongen 17. mai.

Kongefamilien vinket i år igjen

Kongefamilien kunne i år vinke til et barnetog der rekordmange skoler deltok, 121 i tallet.

Det ble ingen dab utført av prins Sverre Magnus denne gang, men hundene Muffins Kråkebolle og Milly Kakao fikk bli med ut på trappen på Skaugum.

Kronprinsfamilien utenfor sitt private hjem på Skaugum, med hundene sine.

Mekka for turister

17. mai er en eksotisk opplevelse for turister.

Emilien Fourré og Camille Picot er begge fra Frankrike, men har jobbet i Norge i snart to år. Dette er første 17. mai for Picot.

Emilien Fourré og Camille Picot fra Frankrike er kommet til Oslo for å overvære barnetoget.

– I Frankrike er det bare militæret som går i slike parader. Så det er litt rart, men veldig livlig og fargerikt. Alle er med virker det som, og det er gøy, sier hun.

Begge bor litt utenfor Bergen, men tok turen til Oslo for å få med seg barnetoget.

Nadia Hasnaoui ledet NRKs TV-sendinger fra 17. mai, men måtte ty til votter for å holde varmen mellom slagene.

Men det var ikke bare i hovedstaden at været var rufsete. Flere steder i landet har 17. mai-feiringen vært preget av nedbør. Men i regnhovedstaden Bergen skinte solen, der statsminister Erna Solberg feiret dagen med å gå i tog og holde tale.

I følge Meteorologisk institutt er værvinnerne 17. mai Vestlandet og Trøndelag. Men også lenger nord – i Tromsø startet 17. mai på strålende vis.