Regn med sankthansregn

I hvert fall hvis du bor på Østlandet. Santhanskvelden blir finest i nord, mens de som skal feire i Sør-Norge bør ta med paraplyen. Sjekk sankthansværet der du bor.

Østafjells kan det komme ganske kraftige byger, og det er mulighet for torden sankthansaften.

Les også:

— Det ser bra ut for de tre nordligste fylkene. Om det blir skyer, er det muligheter for sol her, sier vakthavende meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad ved Storm Weather Center til Aftenposten.no.

— Det er et lavtrykk som ligger over Sør-Sverige som styrer været. I nord blir det vekslende skydekke og en del spredte byer. Men utover kvelden ser det ut til at bygeaktiviteten vil avta, og det ser ut til at Nordland og Troms får en bra kveld.

Temperaturene holder seg ganske uendret.

— Kanskje blir det litt varmere i Nordland og Troms. Her har det vært ganske bra temperaturer de siste dagene. De varmeste plassene i Finnmark kan vente seg rundt 15 grader, mens i Nordland venter vi 12-15 grader i dag, sier Myklebust Ravnestad.

Torden og byger

Lenger sør er det mer varierende sankthansvær i vente, varsler meteorologen.

— Det er bygevær som gjelder i hele Sør-Norge, egentlig. Men hovedsaklig vil bygene komme i innlandet. Trøndelag, Møre og Romsdal på Vestlandet får stort sett oppholdsvær i ytre strøk.

Men Østafjells kan det komme ganske kraftige byger, og det er mulighet for torden:

— Her kan det være lurt med paraply i kveld. Det kan komme perioder med opphold også innimellom. Men er utrygt for nedbør hele dagen på Østlandet, sier Myklebust Ravnestad.

I kveld kan det imidlertid bli litt lettere vær sør for Oslo og på Sørlandet:

— Det ser ut til at skydekket sprekker litt opp og at skydekket avtar. Så her kan man vente seg mer ok vær når man kommer til kvelden, sier meteorologen.

Sol i sør

Også på Sørlandet er det bygevær som gjelder i dag.

— Men her blir det ikke like kraftige byger som på Østlandet. Og så ventes det en bedring i været utover ettermiddagen i dag, slik at lengst sør blir det stort sett opphold, og lengre perioder med sol.

Mer regn fredag

Fredag blir været ganske likt som på sankthans, varsler meteorologen.

— Et lavtrykk som ligger over Sør-Sverige som trekker nordover gir nedbør og en del regn i Finnmark, hovedsaklig i østlige områder. I Nordland og Troms får litt bedre vær og mindre nedbør, men det er muligheter for spredte regnbyger her også, sier Myklebust Ravnestad.

I Sør-Norge ventes det regnbyger hovedsaklig i indre strøk på fredag.

— Unntaket er kanskje Trøndelag og Møre og Romsdal, de får nok mer regnbyger over hele fjøla, også i ytre strøk, sier meteorologen.

Det ventes stort set uendrede temperaturer over hele landet.

Varmere i helgen

Lørdag og søndag blir det generelt litt varmere i hele Sør-Norge, varsler meteorologen.

— I nord blir det vekslende vær, varierende skydekke og muligheter for spredte regnbyger både lørdag og søndag.

— Men lenger sør er det en liten bedring på vei, det ser ut til at vi får en liten pause i bygeværet i Sør-Norge, sier Myklebust Ravnestad.

— Det kan fortsatt bli spredte byger i indre strøk, så helt tørt blir det ikke. Men det ser ut til at både lørdag og søndag blir bra for store deler av Sør-Norge, på grunn av et høytrykk som ligger over Europa nå og som sveiper mot Nordsjøen og mot sørlige Norge.