Norge

Mann (25) siktet for både voldtekt og voldtektsforsøk

En mann som ble pågrepet av politiet i Bergen etter det som skal ha vært et voldtektsforsøk natt til fredag, er nå i tillegg siktet for voldtekt.

Natt til fredag skal en 24-årig kvinne ha blitt forsøkt voldtatt i Bergen sentrum. Mannen ble pågrepet kort tid etter hendelsen.
  • Guro Valland
  • Sigrid Haaland

Natt til fredag skal en 24-årig kvinne ha blitt forsøkt voldtatt i
Bergen sentrum. Mannen ble pågrepet kort tid etter hendelsen, skriver Bergens Tidende.

Fredag ettermiddag utvidet politiet siktelsen mot ham. Mannen skal fremstilles for fengsling lørdag formiddag.

– Mannen er siktet for voldtektsforsøk. I tillegg er han siktet for en
fullbyrdet voldtekt, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til Bergensavisen.

Hun ønsker ikke å si noe mer om hvor og når den angivelige voldtekten skal ha skjedd, men at politiet har undersøkt om hendelsen henger sammen med en voldtekt som skal ha skjedd ved NHH for en uke siden. Det er det foreløpig ikke, opplyser Høyland.

Tidligere har politiet sagt til Bergens Tidende at de også undersøker om saken har en sammenheng med andre hendelser i sentrumsområdet de siste ukene. De ønsker ikke gå nærmere inn på hvilke.

Brødre fulgte etter

Det var klokken 02.20 natt til fredag at kvinnen (24) skal ha blitt forsøkt voldtatt. Mens hun gikk fra Torget mot Fosswinckels gate i Bergen sentrum, skal en mann ha fulgt etter henne. Til politiet har kvinnen forklart at hun forsøkte å gå raskere, og da økte også mannen farten.

– Han tok tak i henne hardt, og kom med grove seksuelle uttalelser. Hun kjempet imot og klarte å rive seg løs, sier Jannike Bremar Johannessen, seksjonsleder ved vold og sedelighet i hordalandspolitiet.

Kvinnen løp deretter et lite stykke og traff på to brødre, forteller Johannessen.

– Hun klarte ikke si så mye, men de fikk med seg at noe hadde skjedd og responderte. De begynte å gå mot gjerningsmannen, og snakket til ham.

– Da løp han, sier seksjonslederen.

– Sterkt oppskaket

Mens brødrene fulgte etter mannen, ringte de politiet, og fikk med seg at han gikk inn i et bygg. I nærheten av området der kvinnen skal ha blitt overfalt, ble en mann pågrepet.

– Hun var sterkt oppskaket og veldig preget av hendelsen. Hun har fått oppfølging og vil også få tilbud om videre oppfølging, sier Johannessen.

Hun vil ikke kommentere om mannen som er siktet er kjent for politiet fra før.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Voldtekt
  3. Bergen