Farevarsel om vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge fra onsdag kveld

Det er sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold Østafjells og i fjellet i Sør-Norge. – Bruk dekk som passer til forholdene, advarer meteorologene.

Det blir vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge grunnet snø og vind. Illustrasjonsfoto:

Faresituasjonen er ventet å starte onsdag kveld, og den vil vare frem til fredag formiddag. Problemet Østafjells er at snøvær etter hvert går over til regn og temperatur rundt null grader. Da er det lett å miste veigrepet.

I fjellet i Sør-Norge gjelder farevarselet kraftig vind og snø, noe som gjør kjøreforholdene krevende.

Begge varslene har gult nivå, altså det laveste nivået. Det betyr at situasjonen betegnes som «utfordrende», og folk oppfordres til å «være oppmerksomme».

Værskiftet som kommer utover i uken, vil merkes flere steder. Onsdag kveld øker vinden til liten storm langs kysten av Vestlandet sør for Stad, og ute i Nordsjøen er det ventet full storm, opplyser Meteorologisk institutt.

Samtidig vil høytrykket som har gitt store deler av landet kaldt og pent vintervær, bli byttet ut med lavtrykk i løpet av onsdagen. Det betyr mildvær og nedbør i vente over store deler av landet.

Slik så det ut ved Sognsvann i Oslo mandag formiddag.

– Det er bare å finne frem regntøyet, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til avisen.

Oppfordringen gjelder særlig sør-, øst- og vestlendinger. I fjelltraktene må man derimot belage seg på at ruskeværet først kommer som snø.