Norge

Mann siktet etter funn av rørbombe i Larvik

En mann i 20-årene er siktet for uforsiktig omgang med sprengstoff etter at politiet fant en rørbombe i en stjålet bil i Larvik. Gjenstanden er uskadeliggjort.

Politiets bombegruppe destruerte torsdag en rørbombe funnet i en stjålet bil i Larvik.
  • og NTB
  • Julie Berg Melfald
    Journalist

Rørbomben ble destruert torsdag kveld. Forut for destrueringen sa operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt at bombegruppen vurderte gjenstanden som farlig,

Funnet av bomben ble gjort etter at politiet natt til torsdag på Elveveien i Larvik stoppet en bil som var meldt stjålet. To menn og én kvinne i 20-årene ble pågrepet og siktet for heleri.

Én av de to mennene, en norsk statsborger, ble i tillegg siktet for uforsiktig omgang med sprengstoff.

Mannen er en norsk statsborger. Han betegnes som en kjenning av politiet.

Stoppet i rutinekontroll

– Han og de to andre skal avhøres i løpet av kvelden og fredag, og politiet jobber med å innhente informasjon fra området der de tre ble pågrepet. I tillegg gjennomfører bombegruppa undersøkelser, sier politiadvokat Nina Magnussen Røed i Sørøst politidistrikt til NTB.

Hun sier at politiet ønsker å avdekke bombens skadepotensial, hvilken tilknytning de pågrepne har til bomben og formålet med å ha bomben i bilen.

Den stjålne bilen ble stoppet i en rutinekontroll. Ifølge Østlands-Posten ble bilen fraktet til Bommestad i Larvik.

Rørbomben ble funnet først dagen etter under ransaking.

Politiet hadde natt til torsdag pågrepet tre personer som kjørte på Elveveien i Larvik i den stjålne bilen. Under ransakelsen av bilen fant politiet en rørbombe.