Norge

Maridalen-drapssiktet må fortsatt sitte i isolasjon

Den drapssiktede 55-åringen må tilbringe også den neste uken i isolasjon i varetekt, har Oslo tingrett besluttet. H

På dette stedet i skogen i Maridalen ble det funnet en død og forbrent person i forrige uke. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

  • NTB

Oslo tingrett behandlet spørsmålet om videre isolasjon torsdag.

– Vi begjærte tre uker, men retten satt det til en uke fordi de ønsket en medisinsk vurdering for å ta stilling til lengre isolasjon, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til VG.

Nekter straffskyld

55-åringen ble pågrepet etter at en død person ble funnet forbrent i Maridalen i Oslo forrige onsdag. Han ble pågrepet like ved brannstedet. Han nekter straffskyld. Da videre varetektsfengsling ble behandlet av Borgarting lagmannsrett tidligere denne uka, anførte hans advokat at bevisgrunnlaget mot den siktede var svært tynt. Det var retten imidlertid ikke enig i.

Til TV 2 opplyser Hjort Kraby at det er funnet tekniske spor på siktede som knytter ham til funnstedet.

– Det var tekniske spor på ham som vi finner interessante, sier Hjort Kraby.

Byttet navn

Den siktede er tidligere dømt til 18 års fengsel for Hadelands-drapene i 1981. Han skal ha bodd i skogen i flere år.

– Vi vet at siktede bodde der, og det er ting som tyder på at fornærmede kan ha bodd i nærheten. Det er blant annet gjort funn i et telt der oppe som tilsier at offeret hadde tilhold der, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til VG tidligere i uken.

Den avdøde er en mann i 30-årene. Politiet opplyste mandag at de har begynt utspørring av fornærmedes familie med tanke på å finne ut av eventuell kontakt mellom ham og den siktede.

Les mer om

  1. Vold
  2. Oslo
  3. Drap