1.000 bilder ble spektakulær Nordlys-video

Hallvor Lillebo på Stjørdal satt sammen 1.000 nordlys-bilder til en video.

Natt til mandag rigget hobbyfotografen Hallvor Lillebo seg opp med kamera ved Buvatnet i Stjørdal i Nord-Trøndelag. Han ville fange nordlyset og lage en timelapse .

— Jeg har alltid vært fascinert av nattehimmelen og universet. Via Facebooksiden Laffens astronomiske opplevelser får man litt info når ting skjer på nattehimmelen: om det er en meteorsverm, om det er en komet eller om det er et nordlysvarsel for kvelden, forteller Hallvor Lillebo til Aftenposten.

— Selve videoen, eller timelaps-en, er satt sammen av rundt 1000 bilder. Det som er viktig å huske på når man tar bilder av nordlys og stjerner, er at det er viktig å ha et stativ å sette kameraet på. Det er også en fordel å være på et sted med minst mulig andre lyskilder. Jeg har brukt et Canon 6D og et Tokina 16-28 mm objektiv. Alle bildene i videoen har seks sekunders lukkertid, blender 2,8 og iso 3200, forklarer han videre.

Han har fått mange positive reaksjoner på Facebook-siden sin.

— Jeg er ganske fornøyd med denne kvelden, og det er et fantastisk syn å se nordlyset danse over himmelen, sier Lillebo.